Garni Mimosa

Penzioni
Lokacija: Srgaši 38a, 6274 Šmarje
Vrsta: 2 zvezdici


V Križišču Šmarje , ob glavni cesti , ki pelje od Kopra (5 km) v hrvaško Istro v bližini Portoroža (14 km) in Izole (6 km) stoji naša hiša Garni Mimosa, v kateri vam za vaš krajši ali daljši počitek ponujamo sobe in apartmaje, skupni prostor z zajtrkovalnico, prostorno, osvetljeno in varovano parkirišče,brezžični internet. Lahko si izposodite kolesa, igrate ping pong , badminton ali se samo sprehajate po poteh šavrinskega gričevja . Poskrbeli bomo, da se boste v naši hiši počutili prijetno in si z mirnim počitkom pridobili novih moči.

ŠMARJE – Pozitivna energija šavrinskega gričevja

Vstopate v svet istrskega kamna, živopisanega ruja, vitkih – temnozelenih cipres, grmov dišeče lavande, zimzelenih oleandrov in brnistre, ki pričarajo pokrajini značilni mediteranski ton. Blagodejni poletni vetrič in značilna zimska burja se mešata s predalpskim zrakom in zdravilnim vplivom Sečoveljskih solin, ki veje po dolini in strugi reke Dragonje. Središče tega prostora so Šmarje, v preteklosti znane po peki kruha v krušnih pečeh (koncan kruh). V vinogradih in vinskih kleteh od Gažona na SZ do Briča na J, v lesenih sodih zori žametni refošk in slamnato zlatorumena malvazija. Na terasastih pobočjih vasi so slikoviti nasadi oljk z značilno istrsko belico, pendolino, licino in posebost- krkavško oljko, iz katerih stisnejo izjemno kakovostno in zdravju blagodejno oljčno olje.
Med mediteranskim zelenjem si lahko v bližnji okolici  izberete razne aktivnosti, ki vas bodo sprostile: kopanje v morju, jahanje konjev, streljanje na glinaste golobe (Trap), kolesarjenje (evropska kolesarka pot!). V bližnjih gostilnah vam bodo z rade volje postregli okusno domačo hrano in tipična istrska vina.

Kontakt in lokacija

T: +386 5 656 04 15

G: 386 41 614 776

E: mimosa@siol.net

Dostop z avtobusom: DA

Oddaljenost od plaže: 6 km

Predhodna registracija za ogled obrata: NE

Ponudba

Število sob: 7

Število postelj: 25