Hostel Xaxid

Mladinski hoteli
Lokacija: Zazid 16, 6275 Črni Kal
Vrsta: 1 zvezdica


V slikoviti istrski vasici Zazid (20 km iz Kopra) se nahaja hostel Xaxid, ki vabi v svoj objem vse željne aktivnega preživljanja dopusta v čisti neokrnjeni naravi. Če ste naveličanih vročih sob na obali opremljenih s klimami, vam ponuja Hostel Xaxid naravni hlad kamnite hiše ter večernega piša izpod kraškega roba. Doživite pravo Istro! Nastanitev je primerna tako za skupine kot posameznike in družine, ki si želijo preživeti dopust po najbolj ugodnih cenah.

V slikoviti istrski vasici Zazid (20 km iz Kopra) se nahaja hostel Xaxid, ki vabi v svoj objem vse željne aktivnega preživljanja dopusta v čisti neokrnjeni naravi. Če ste naveličanih vročih sob na obali opremljenih s klimami, vam ponuja Hostel Xaxid naravni hlad kamnite hiše ter večernega piša izpod kraškega roba. Doživite pravo Istro! Nastanitev je primerna tako za skupine kot posameznike, pare in družine, ki si želijo preživeti dopust po najbolj ugodnih cenah.

 

Poleg zgoraj navedenega zaznamuje Zazid in hostel neomadeževana narava, nekaj kraških jam, mir, prijazni ljudje, ki vedno priskočijo na pomoč z nasveti, bližina obale ter čez noč zmerne temperature.

Zazid obstaja že od rimskih časov. Ravno Xaxid je rimsko ime za Zazid. Prav tako vodi skozi Zazid rimska cesta, ki povezuje Hrastovlje preko Zanigrada in Zazida s kraškim robom. Skratka okolica in hostel nudita obilo sprostitve in odkrivanje neznanega v okolici in nas samih.

 

Ponudba:

– nočitve v sobah s 3-5 ležišči ali dvoposteljnih sobah s souporabo opremljene kuhinje (s posodo ter osnovnimi sestavinami) ter kopalnice,

– brezplačni internet, hostel pa je opremljen tudi z računalniki, izposojo koles, informacijami o okolijskih poteh in znamenitostih, zajtrk za doplačilo 5 EUR.

Možne aktivnosti v bljižini:

  • plezanje (Osp, Črni Kal)
  • kolesarjenje (več krožnih tur tako cestnih kot čez drn in strn)
  • pohodništvo (Kojnik, Golič, Lipnik, Kavčič, Kuk, Slavnik…)
  • plavanje (najbližja plaža Ankaran 15 km oddaljena) idr.

 

12 € / noč/ osebo v sobah s 3-5 žežišči

28 € / noč za 2 osebi v sobi

(turistična taksa vključena, od 1.7.-31.8 je cena nočitve + 1 EUR)

Kontakt in lokacija

T: +386 5 639 20 06

E: info@hostelxaxid.si

W: http://www.hostelxaxid.si/

Dostop z avtobusom: DA

Oddaljenost od plaže: 15 km

Predhodna registracija za ogled obrata: NE

Ponudba

Število sob: 5

Število postelj: 15