Kmetija Morgan

Lokacija: Grintovec 1 , 6274 Šmarje


Kmetija Morgan leži sredi neokrnjene narave slovenske Istre, v vasici Grintovec, na nadmorski višini 219 metrov. Leta 1992 so se odločili za nasaditev prvih 200 oljk, danes pa njihov nasad obsega več kot 1000 oljčnih dreves sedmih različnih sort.

Vsi oljčniki so zasajeni na terasah južne lege, kjer so skozi cel dan obsijani s soncem. V pričetku oktobra se začne obiranje zgodnjih sort. Nepoškodovani plodovi so istega dne predelani v najsodobnejši oljarni.

Ponudba kmetije Morgan se je kasneje razširila na degustacijo olja in obisk oljčnikov za zaključene skupine. Stene degustacijskega prostora krasijo številna priznanja z različnih domačih in mednarodnih tekmovanj.

Morganova olja se danes prodajajo v manjših butičnih trgovinah, večjih trgovskih verigah, krasijo pa tudi mize številnih prestižnih slovenskih restavracij.

Morganova oljčna olja so priljubljena tudi kot darila, saj se poleg vrhunskega, ekološko pridelanega oljčnega olja ponašajo tudi s čudovito embalažo.

Z njimi boste težko zgrešili, saj simbolizirajo zdravje in dolgo življenje ter predstavljajo odličen izdelek naše slovenske Istre.

»The difference between ordinary and extraordinary« je moto Morganovih, ki pomeni le eno: “ Pri predelavi olja je na prvem mestu kvaliteta, ki jo prepoznajo številni zvesti uporabniki.”

 

Kontakt in lokacija

T: Franc: +386 (0) 41 321 539

G: Jenny: +386 (0) 41 884 574

E: info@olje-morgan.si

W: http://www.olje-morgan.si

Dostop z avtobusom: DA

Predhodna registracija za ogled obrata: NE

Ponudba

Oljkarji in oljarne