Hrastovlje – doživetje v Istri

Obisk Hrastovelj je lahko nepozabno doživetje, saj združuje bogato zgodovino, kulturo, naravo in gastronomijo, vse tesno povezane s tradicijo. Ponudniki iz te istrske vasice pod Kraškim robom so se povezali v skupni turistični produkt HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI, tako da se lahko vsakemu izmed vas predstavijo na edinstven način, predvsem pa ceneje, kot če bi obiskali vsakega posebej. Doživetje v Istri – Hrastovlje vključuje voden ogled vasi, med katerim vas bo vodnik popeljal po poti odkrivanja vseh ključnih vaških znamenitosti. Odprl vam bo vrata Galerije Jožeta Pohlena in vam predstavil, kaj vse galerija skriva in zakaj je umetnik za Hrastovlje in Istro tako pomemben. Razkazal vam bo zbirko vojaške opreme in orožja, ki jo neguje domačin Grozdan Pohlen. Poučnemu ogledu galerije in zbirke bo sledil sprehod do cerkve sv. Trojice, v kateri si boste ogledali prečudovite freske, spoznali njeno zgodovino ter se z zgodbo fresk Mrtvaškega plesa vrnili nazaj v čas mističnega srednjega veka. Vodeni ogled se bo zaključil pri cerkvi, vendar tukaj vašega odkrivanja vasi še ne bo konec. Vodnik vam bo med ogledom pokazal tudi točke DOŽIVETIJ, med katerimi boste lahko izbrali dve. Da pa bo doživetje res nepozabno, boste prejeli tudi razglednico Hrastovelj.

Obiščite Hrastovlje in postanite del tega edinstvenega doživetja!

 

Program HRASTOVLJE – DOŽIVETJE V ISTRI traja do 3 ure in zajema 6 kuponov, ki vključujejo:

voden ogled vasi, vstopnine v znamenitosti, razglednico Hrastovelj in dve doživetji po vaši izbiri.

 

Kuponi od 1 do 4 so namenjeni znamenitostim:

  1. Spoznaj Hrastovlje – vodeni ogled vasi
  2. Galerija Jože Pohlen – vstopnina in voden ogled
  3. Zbirka vojaške opreme in orožja Grozdan Pohlen – vstopnina
  4. Cerkev sv. Trojice – vstopnina in voden ogled

 

Kupona 5 in 6 sta namenjena doživetjem – izberite dve izmed naslednjih:

  • Trgovina s suhomesnimi izdelki- ogled in degustacija tipičnih jedi in vin
  • Gostilna Švab – degustacija tipičnih jedi in vin
  • Voden ogled parka avtohtonih istrskih rastlin in živali

 

Vodeni ogledi se lahko izvajajo v slovenskem, italijanskem, nemškem in angleškem jeziku. Zbirno mesto je TIC Hrastovlje.

Kontakt in lokacija

Kontakt:

Za informacije in rezervacije pokličite +386 (0)40 208 021, +386 (0) 5 664 64 03 ali pišite na info@istranka.si ter tic@koper.si.

Dostop z avtobusom: DA

Ponudba

Vodeni ogledi: DA