Kopališča

Mestno kopališče Koper

Večina kopališča ob prodnati plaži pokrivajo travnate površine, veliko je sence, tudi dostop do morja je zelo primeren, voda je na začetku nizka in zelo primerna za otroke.

Kopališče ima dva splava, tudi gostinska ponudba je pestrejša kot prejšnja leta, v ponudbi sta kavarna in slaščičarna Kroštola in restavracija Savor. Veliko pozornosti na kopališču pa je namenjeno najmlajšim, za katere so pripravljena otroška igrala. Kopališče je omejeno z mrežo, ki zagotavlja varnost in čistočo kopališča. Morje je čisto, redno se opravljajo analize vode. Tudi letos so prejeli Modro zastavo za čistočo vode in urejenost kopališča.

 

Kopališče Žusterna

Kopališče Žusterna je malce specifično, saj je kombinacija naravnega in bazenskega kopališča (olimpijski bazen).

Za to kopališče se odločajo predvsem mlajši, ki povečini uporabljajo bazen. V zimskem času bazen pokrijejo z balonom, kar omogoča kopanje tudi v tem letnem času. Ob vrhuncu sezone se marsikdo ustavi ob cesti na velikem parkirišču in obišče kopališče. V letu 2004 so tu potekale priprave našo plavalne reprezentance, ki se je pripravljala na OI, prišle pa so tudi reprezentance Poljske, Ukrajine, Izraela, pa tudi delno ameriška reprezentanca. V neposredni bližini je Aquapark hotel Žusterna s preko 3.000 m2 vodnih površin.

Kontakt in lokacija

Ponudba