Poletje z Biseri: NESESERI KAKALULU in JURE LESAR BAND

Termin: 31.07.2019 ob 21:00
Lokacija: Pokrajinski muzej Koper
Organizator: Agencija Easy d.o.o.
Prizorišče: Lapidarij Pokrajinskega muzeja
Brezplačen ogled: Ne

Koncert: NESESERI KAKALULU in JURE LESAR BAND – akustično

 Jure Lesar je bil ustvarjalna in gonilna sila že pri skupini Eskobars, s katerimi je izdal dva vrhunska albuma z naslovi Eskobars in Ni dovolj. Nato je Jure začel ustvarjati pesmi, iz katerih je kasneje nastal njegov prvi samostojni album Zemljin sin. S pomočjo zasedbe, ki jo sestavljajo Denis Horvat (multinstrumentalist), David Morgan (bobni), Luka Mrdakovič (bas) in Jan Fanedl (kitara) je nastala nova zgodba prijateljstva in glasbe, ki se odraža z močno energijo na odru.

Nesesari Kakalulu je primorska vokalno instrumentalna zasedba devetih instrumentalistov, ki so se sprva povezali okoli zapuščine Fela Kutija in v duhu subsaharskih ritmov razvili svoj sodobni glasbeno-ritmični ritual. Hipnotične bas linije so se zavrtele v poliritmiji z repetitivnimi ritmi kitare, jambe so stopile v dialog z bobni, trobila se iz skupnih napevov prelivajo v improvizirane solo pripovedi, vse skupaj pa je začinjeno z dotikom pestrega nabora tolkal, prepletom vseh instrumentalnih elementov, ki se gibljejo med dorečenimi deli in transom skupinske improvizacije.

Nakup vstopnice prek spleta (https://www.eventim.si/si/vstopnice/poletje-z-biseri-perle-destate-2019-koper-pokrajinski-muzej-1135351) ali v Pokrajinskem muzeju Koper.