PRAVLJICE ZA OTROKE V HIŠI SANJ

Termin: 09.07.2019 ob 18:30 do 29.10.2019 ob 19:30
Dan v tednu: torek
Lokacija: Srebrničeva ulica 1, 6000 Koper
Organizator: House of Dreamz / Hiša sanj
Brezplačen ogled: Ne

VABILO: Otroci in njihovi starši, lepo vabljeni na srečanja pravljičnih uric, ki bodo vsak torek med 18.30 in 19.30 uro.

KAJ SO PRAVLJICE? »Pravljica je ena izmed domišljijskih pripovednih zvrsti ljudskega slovstva, ki s svojimi zapleti in razpleti pogosto odseva življenje in mišljenje ljudi tako danes kot v davni preteklosti. V pravljicah velikokrat nastopajo škratje, velikani, čarovnice in vile, saj gre za pripoved, ki s pravljičnimi liki, bralcu ali poslušalcu ustvari lastni pravljični svet.«
Pravljice so sprva pripovedovali odrasli, sedaj pa so namenjene predvsem otrokom, in jim le te berejo ali pripovedujejo za lahko noč njihovi starši, stari starši ali vzgojitelji v vrtcih in šolah.

O VODJI SREČANJ: Na delavnici bo pravljice pripovedovala oziroma brala Maja Jarc, specializantka analitične psihologije, ki je idejo za to dobila med delom v Narodni Univerziteni knjižnici ter med študijem Jungovske psihoterapije, ki pravljice uporablja kot sredstvo za raziskovanje, analizo in razumevanje posameznika in družbe.

POTEK SREČANJ: Na začetku bomo prebrali eno pravljico, nato pa otroke povprašali kaj jim pravljica pomeni, kaj so si najbolj zapomnili, kateri pravljični lik jim je najbolj všeč in kateri ne ter zakaj, kaj bi spremenili, morda napisali svojo pravljico in še mnogo drugega ob spontanem pogovoru v sproščenem vzdušju.

Lokacija: Terasa na Srebrničevi ulici 1, 6000 Semedela – Koper

Termini delavnic: vsak torek, od 18:30 – 19:30, z začetkom v torek, 9.7.2019

Primerno za: Otroci od 4. do 10. let

Cena posameznega obiska: 3 (pravljične) EUR

Prijave: psihoterapija.majarc@gmail.com