Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Dežurna Lekarna Koper ponovno obratuje 24 ur na dan

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Iz Obalnih lekarn Koper so sporočili, da bodo v dežurni Lekarni Koper jutri ponovno vzpostavili neprekinjeno 24-urno preskrbo z zdravili. Izvajanje lekarniške dejavnosti bo tudi v prihodnje potekalo v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Dežurna Lekarna Koper bo od jutri ponovno delovala po običajnem urniku, vseh 24 ur na dan. Dežurstvo bodo ob delavnikih tako izvajali od 19.00 do 7.30, ob sobotah od 13.00 dalje ter ob nedeljah in praznikih. Kot so sporočili iz Obalnih lekarn Koper, bodo tudi v obdobju razglašene epidemije in ob številnih ukrepih za zajezitev širjenja okužb z novim virusom prebivalcem na območju slovenske Istre zagotavljali trajno izvajanje lekarniške dejavnosti. Na ta način bodo občankam in občanom omogočali nemoten dostop do zdravil.

Dežurna lekarniška dejavnost je sicer namenjena preskrbi prebivalcev z zdravili, ki so potrebna za zdravljenje ali lajšanje nujnih medicinskih stanj. Med ta stanja medicinska stroka prišteva: povišano telesno temperaturo nad 38 stopinj Celzija, sistemske alergijske reakcije in hude bolečine, ki trajajo manj kot 24 ur. V skladu z zakonodajo se v dežurni lekarni izdajajo zdravila na recepte, ki so predpisani istega dne ali na recepte, ki so označeni kot nujni.