Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Mala loggia kmalu z vsebino

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koper bo z ureditvijo terase pod volti Pretorske palače, tako imenovane male loggie, bogatejši za nov razstavni in družabni prostor, ki bo lahko gostil tudi manjše, butične prireditve. Vzdrževalna dela, ki jih je občina poverila podjetju Geoit, d. o. o., se bodo začela prihodnji teden, sklenjena bodo do konca meseca.

Približno 100 kvadratnih metrov velik prostor, ki ga je občina na javni dražbi kupila v letu 2017, bo do konca meseca deležen temeljite prenove. V okviru vzdrževalnih del bodo obnovili dotrajan lesen strop, nadomestili obstoječ omet in prepleskali stene, prostor pa bodo tudi na novo razsvetlili. Nove luči bodo zaradi varnosti pritrdili na kovinsko konstrukcijo, jo vpeli na obstoječi strop in ob stene terase postavili še razstavne panoje, ki bodo obdani s kovinskim okvirjem, v notranjosti pa prepredeni z valovito mrežo. Dva dodatna panoja bodo postavili tudi ob južno steno s polkrožnimi oboki.

Vsa dela se bodo izvajala v skladu s pridobljenimi pogoji in soglasji Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki bo ustreznost opravljenega dela nadziral tudi med potekom naložbe. Občina je za obnovo male loggie namenila 27.296,53 evra, projekt bo sklenjen konec junija.