Preglej vse novice

Odprto gradbišče za nov skate park v Kopru

Kategorija: Splošno
Datum objave:

»Ker smo novi skate park zasnovali v sodelovanju z njegovimi končnimi uporabniki, bomo tudi prvo lopato zanj zasadili skupaj z njimi,« je na današnjem odprtju gradbišča rolkarskega poligona v Kopru povedal župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki verjame, da »prav zaradi njihovega prispevka naš skate park ne bo le atraktiven, sodoben in varen, ampak tudi edinstven.«

Z ureditvijo skate parka, ki se bo razprostiral na območju slabih 900 kvadratnih metrov, bo ŠRC Bonifika dobil prostor, namenjen urbanim športom, ki doslej niso imeli ustrezne infrastrukture za svojo dejavnost. Investicija bo zaključena predvidoma novembra.

»Skate parki niso le prostor za atraktivne športne discipline, so generator aktivnega preživljanja prostega časa v urbanih okoljih. Spodbujajo zdrav in dinamičen življenjski slog, ustvarjalnost, oddih in sprostitev od zaslonov računalnikov in mobilnih telefonov,« je povedal župan in izrazil upanje, da si bo trike treningov čim več ljudi ogledalo na prostem, ne le na družbenih omrežjih.

Izbrani izvajalec del je družba Finali, d. o. o., Mestna občina Koper bo za naložbo odštela 240.000 evrov.