Preglej vse novice

Vrtec za Slavnikom kmalu lepši tudi od znotraj

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Potem ko je Mestna občina Koper minulo poletje celovito obnovila in energetsko sanirala zunanjost vrtca Semedela – enote Slavnik, bo v naslednjih mesecih prenovila še notranje prostore objekta. Izvajalec del, podjetje Geoit, d. o. o., je z deli začel v tem tednu, malčki se bodo v prostore znova vrnili jeseni. 

Koprska občina se je obnove semedelskega vrtca, enote za Slavnikom lotila postopoma, minulo poletje je obnovila streho, pročelje in teraso ter zamenjala stavbno pohištvo, letos pa bo uredila še notranjost objekta. V okviru naložbe, ki se je začela v tem tednu, bodo obnovili sanitarije, postavili sprejemnike sončne energije za ogrevanje vode ter zamenjali radiatorje in vsa svetila ter jih nadomestili z energetsko varčnimi svetili LED, uredili bodo tudi okoliške površine.

Druga faza obnove, ki se bo zaključila konec avgusta letos, znaša približno 420 tisoč evrov, od katerih bo 372 tisoč evrov povratnih sredstev v okviru Zakona o financiranju občin, dodatnih 35 tisoč evrov pa nepovratnih sredstev iz naslova projekta Energy Care, ki je sofinanciran iz čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija–Italija.