23. ADRIA Classic 2019 – mednarodno srečanje starodobnih vozil

Termin: 15.06.2019 ob 09:00 do 18:00
Lokacija: Koper z zaledjem
Organizator: ADRIA Classic
Prizorišče: Parkirišče Barka, stadion Bonifika, Titov trg
Brezplačen ogled: Da

Mednarodna prireditev bo veljavna tudi za prvenstvo Zveze-SVS. Potekala bo ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre. S starodobniki, izdelanimi od leta 1900 do mlajših iz konca osemdesetih let, bo tekmovalo več kot sto posadk z različnih koncev Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije.

Start 23. ADRIA Classic rallyja bo v Kopru na parkirišču ob Barki – Ankaranska cesta. Proga bo dolga približno 90 kilometrov.

Prvo vozilo bo odpeljalo ob 10.01 v smeri stadiona Bonifika in takoj začelo točnostno vožnjo. Prva spretnostna preizkušnja bo na parkirišču ob stadionu. Pot se bo nadaljevala do gokart proge, kjer bo točnostna preizkušnja. Nato v Italijo skozi Plavje in mimo Oreha – Noghere nazaj v Slovenijo, do postanka v Ospu. Nato naprej mimo Črnega Kala, Predloke, Loke, Podpeči in Rakitovca do hrvaške meje. Na hrvaški strani bomo peljali skozi Brest, Dane in Jelovice ter se ustavili na slovenski strani v Podgorju, kjer po postanek s koncem 1. etape in okrepitvijo. 2. etapa bo peljala v smeri Kopra, mimo kamnoloma, skozi Črni Kal, Dekane v center Kopra, kjer bo postanek na Titovem trgu. Po kavici bomo odpeljali proti cilju prireditve v Šalari v smeri proti mejnemu prehodu Dragonja.

Cilj bo med 15.01 in 17.00 pred restavracijo Emonec. V restavraciji bo zaključek rallyja s podelitvijo priznanj in pokalov za najboljše uvrstitve.