Jubilejni letni koncert APZ UP

Termin: 15.06.2019 ob 19:30
Lokacija: Koper
Organizator: Študentske organizacije Univerze na Primorskem
Prizorišče: dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru.
Brezplačen ogled: Ne

15. letni koncert Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem.

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), v soboto, 15. junija 2019, ob 19.30 vabi na slavnostni letni koncert ob 15. obletnici delovanja v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. 

Zbor se bo pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija in asistentov dirigenta Andreje Tomažič Hrvatin in Luke Vetriha predstavil z izborom stilno in žanrsko raznolikega programa. Ob 15. obletnici bodo predstavljene in izvedene številne novosti,” napoveduje predsednica APZ UP Sanja Đukić.

Podrobneje o programu koncerta

Program letnega koncerta predstavlja delec zborovega delovanja v tej sezoni. Vrsta novosti in nagrajenih skladb natečaja se povezuje v sklope, ki nas bodo s svojo muzikalnostjo in stilno kontrastnostjo vodili skozi prostor in čas,” program koncerta povzema Ambož Čopi, dirigent in umetniški vodja APZ UP.

V prvem sklopu bo zbor s sakralno tematiko predstavil delo beneškega renesančnega mojstra Giovannia Gabrielia, ki mu sledi cikel manj poznanega avtorja iz obdobja romantike Alberta Beckerja. Becker v svojem ciklu uspešno združuje koralne napeve z romantično zvočnostjo in hkrati uporabo kontrapunktičnih principov iz obdobja baroka.

Drugi del koncerta vpelje skladba To see a world švedskega skladatelja Sven-Davida Sandströma, ki mu sledi cikel Quatro Canzonette Profane Pavleta Merkùja. Teksti pesnika Dedenara na svojstven način opisujejo štiri elemente zemlje. Matej Kastelic to idejo nadgrajuje v ciklu Odmevi vesolja, kjer zemljo povezuje s soncem in vesoljem. Skladbe so napisane na njegova besedila in razmišljanja. Zbor bo zaključil sklop s prvimi izvedbami skladb Laudo vinum Cyrilla Schürcha in drugo nagrajene skladbe natečaja Aegis carminis Droben listek si mi dala Črta Sojarja Voglarja, s katerim je zbor sodeloval že lansko leto, ter ciklom Marjana Dovića. Skladbi Zeleni Jurij, ki jo je APZ UP uspešno predstavljal na koncertih in tekmovanjih, je avtor dodal še dve, Vse tičice lepo pojo in Pastirče mlado.