Festival JEFF 2019

Termin: 23.11.2019 ob 21:00
Organizator: Klub študentov občine Koper
Prizorišče: Center Mladih Koper
Brezplačen ogled: Da

JEFF-XPERIMENT (predfestivalski dogodek)

.čunfa & Gaj Bostič / Gašper Torkar

Redosled raziskovalcev:
.čunfa & Gaj Bostič
Gašper Torkar

.čunfa & Gaj Bostič
Duo, ki je prvič v tovrstni zasedbi nastopil oktobra v Kranju na Dvociklu (ciklu koncertov, ki raziskuje organizacijske in glasbene možnosti ter izhaja iz želje, da glasbeni publiki predstavi drugačno koncertno izkušnjo – poganjata ga Layerjeva hiša in Mr. Moonlee).
Dolgolasa mešanica tolkalnega virtuoza in vsestranskega producenta ter beatmakerja; domačina Gaj Bostič in Jan Bajc Funa a.k.a .čunfa prinašata domači grudi svežo kombinacijo elektronske sintetike in stvarnosti organskih tolkal.

.čunfa
Mladenič za katerega se zdi da je kot glasbenik prispeval že preveč, da bi bil še vedno tako mlad. V glavnini, producent in beatmaker, ob strani pa še več in še kaj. Z vsako novo ploščo in nastopom potrdi, da budno spremlja aktualne svetovne smernice. Leta 2015 je izdal prvo malo ploščo ‘Analog Mind’, leto kasneje pa že dolgometražni prvenec ‘Obsolete’ pri Beton Rec. Zadnji EP ‘Disposable Feelings’ zazanamuje predvsem prisotnost kitare in organski zvok. Nekateri ga poznajo tudi kot soizvajalca radijske oddaje Dormiotti na Neodvisnem obalnem radiu.

Gaj Bostič
Še en mladenič, ki je v svojih ranih letih poprijemal za bobnarske palice, kar ga je hitro pripeljala do prve lastne glasbene skupine StillOut, s katero redno koncertirajo že od leta 2012, ko je bil Gaj star komaj 11 let. Do sedaj so osvojili že nekaj nagrad za obetavne mlade skupine, bili predskupina znanim imenom na slovenski sceni, kot so Pero Lovšin, Let 3 in Heaven. Leta 2014 in 2015 je igral v Tolkalni skupini ZPGŠ, v kateri igrajo najobetavnejši učenci tolkal Primorske, kjer se je zelo solidno in prepričljivo preizkusil na timpanih.

Gašper Torkar
Gašper Torkar je večstranski umetnik, ki primarno dela z jezikom in zvokom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja klubske glasbe je naredil glasbo za več gledaliških del, instalacij in performansov.
Njegov debitantski EP “Dreams of Others”, izdan pri založbi Kamizdat leta 2017, je bil na eni strani tehnična vaja v variacijah zvočnega pritiska in hrupa, na drugi pa nadaljevanje umetniškega procesa levitve, pogosto uporabljene teme in metode pri njegovem delu. Leta 2018 je začel z organizacijo klubskih večerov NANI MO v klubu Monokel, na katerih se posveča raziskovanju bolj futuristični in ekspresivnih plati klubske kulture

Dogodek so podprli: Center Mladih Koper, Mestna občina Koper