Preglej vse novice

Aleš Bržan za tretjo podžupanjo imenoval Matejo Hrvatin Kozlovič

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je z včerajšnjim dnem imenoval še eno podžupanjo. Poleg Janeza Starmana in Jasne Softić z Liste Aleša Bržana bo podžupansko funkcijo zaenkrat nepoklicno opravljala tudi Mateja Hrvatin Kozlovič iz Gibanja Svoboda.

Mateja Hrvatin Kozlovič, MBA, mag. turizma, bo zadolžena predvsem za področje turizma in gospodarskega razvoja Mestne občine Koper. Na svoje novo delovno mesto bo prinesla bogate izkušnje iz turistično-podjetniških voda, saj je ustanoviteljica nagrajenega projekta Hišk slovenske Istre. Od leta 2016 do nedavnega je bila predsednica turistične zadruge, leta 2018 je na trg plasirala produkt Istrski zajtrk – Okusi lokalno, hkrati je članica upravnega odbora sekcije za gostinstvo in turizem v Ljubljani pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ter upravnega odbora konzorcija Slovenia Green.

Hrvatin Kozlovičeva, ki je bila v občinski svet izvoljena na listi Gibanja svoboda, bo svoje delo na koprski občini zaenkrat opravljala nepoklicno.

Župan mora zdaj skladno s statutom Mestne občine Koper za podžupana izmed članov občinskega sveta, izvoljenih na posebnih listah pripadnikov italijanske narodne skupnosti, imenovati le še pripadnika italijanske narodne skupnosti.

Foto: Gibanje Svoboda