Pravno obvestilo

Spletno mesto je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na spletnem naslovu www.koper.si (v nadaljevanju: spletno mesto). Imetnik avtorskih pravic na vseh avtorskih delih, ki so na kakršen koli način vključena v spletno mesto, je Mestna občina Koper (v nadaljevanju: MOK). Znak MOK je varovan kot storitveni oziroma blagovna znamka po Zakonu o industrijski lastnini (Ur. list RS št. 45/2001, 96/2002) in v skladu z mednarodnimi akti ter je registriran pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino. Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletnem mestu izključno za svojo osebno, to je nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletnega mesta (kot so kopiranje, reproduciranje, distribuiranje in podobno) v komercialne namene je prepovedana.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na tem spletnem mestu, lahko uporabnik naloži iz strežnika za svojo osebno, domačo rabo, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na www.koper.si ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršen koli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba katerega koli elementa www.koper.si za kakršne koli druge namene kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo. MOK ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih mest, ki so na kakršen koli način povezana s spletnim mestom www.koper.si. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost MOK za vse primere izključena.

Omejitev odgovornosti

MOK se bo trudila, da bodo podatki na spletnem mestu pravilni in ažurni, vendar niti MOK niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletnega mesta ali še sodeluje pri nadgradnjah spletnega mesta, ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti uporabe tega. MOK se bo trudila za nemoteno delovanje spletnega mesta, vendar ne more biti odgovoren za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi motenega delovanja spletnega mesta. MOK lahko kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni spletno mesto.

Varstvo osebnih podatkov

Kakršne koli podatke, ki jih MOK na kakršen koli način pridobi prek spletnega mesta, so namenjeni izključno za rabo Mestne občine Koper in jih MOK varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001) in Obligacijskem zakoniku.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

1. Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebni piškotki morajo biti ves čas omogočeni, da lahko shranimo vaše nastavitve za nastavitve piškotkov.

Naziv Ponudnik Uporaba Trajanje
hideCovidNotice www.koper.si Shranjevanje nastavitve prikaza covid bannerja. Potek seje
wp-wpml_current_language www.koper.si Shranjevanje izbire jezika 24 ur
moove_gdpr_popup www.koper.si 1 leto

2. Google

Google uporablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.

>> Več

3. Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.

Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.

Primer uporabljenih piškotkov:

Naziv Ponudnik Uporaba Trajanje
_gat_UA-2764728-49 Google Analytics Piškotek se uporablja za omejevanje števila zahtevkov. V kolikor je Google Analytics dodan preko Google Tag Manager, se ta piškotek kliče “_dc_gtm_”. 1 minuto
_ga Google Analytics Identifikacija uporabnikov. 2 leti
_gid Google Analytics Identifikacija uporabnikov. 24 ur
_gac_ Google Analytics Vsebuje podatke kampanje glede na uporabnika. 90 dni

>> Več 

4. YouTube

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.

Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.

Naziv Ponudnik Uporaba Trajanje
PREF Youtube Piškotek za shranjevanje nastavitev. 10 let
VISITOR_INFO1_LIVE Youtube Piškotek s pomočjo katerega Youtube izmeri vašo internetno povezavo. 8 mesecev
YSC Youtube Piškotek namesti Youtube v načinu “embedded video”. Potek seje

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Za spremembo piškotkov kliknite na spodnji gumb:

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Piškotke Google Analytics je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo na Google Analytics

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Splošno

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletnega mesta se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Kopru. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.