Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri

Energetska učinkovitost javnih zgradb in trajnostna mobilnost z vključenostjo lokalnih skupnosti (ENERGY CARE)

Projekt je sofinanciran v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Usmerjen je v energetsko učinkovitost javnih stavb in trajnostno mobilnost z vključenostjo lokalnih skupnosti.

Projekt je sofinanciran v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Projekt je usmerjen v energetsko učinkovitost javnih stavb in trajnostno mobilnost z vključenostjo lokalnih skupnosti.

Glavni cilji projekta so zmanjšati izpuste CO2, porabo energije in energetsko revščino na programskem območju in v Evropi. To bomo dosegli z načrtovanjem in izvedbo strategij ter inovativnih in celovitih čezmejnih participativnih ukrepov na področju izboljšanja energetske učinkovitosti v javnih stavbah ter multimodalne trajnostne mobilnosti v mestnih in primestnih območjih. Vse to ima pozitiven vpliv na privlačnost območja, življenjske pogoje, socialno vključenost ter vodenje in energetsko upravljanje s strani občin in drugih javnih ustanov.

Predvidene so tri investicije, ki bodo imele konkretne in merljive vplive na zmanjšanje izpustov CO2 in na uporabo energije, hkrati pa bodo izboljšale multimodalno trajnostno mobilnost. V projektu ENERGYCARE bodo investicije realizirane z inovativnimi metodami teritorialnega načrtovanja, ki bodo omogočile vključevanje ciljnih skupin (prebivalcev, ki živijo na območju investicije) in deležnikov. Med drugim bodo izdelani tudi mobilni načrti za 3 pilotne objekte, lokalni akcijski načrti za 3 občine ter čezmejni lokacijski akcijski načrt.

Vzpostavljen bo inovativen in ponovljiv čezmejni načrt participativnega teritorialnega načrtovanja in socialne inovacije za zmanjšanje porabe energije ter za trajnostno in pametno multimodalno mobilnost. Med projektom bodo potekala različna izobraževanja in seminarji, ki bodo objavljeni na spletu.

Vodilni partner:

  • Azienda territoriale per l’edilizia residenziale della provincia di trieste (ATER)

Partnerji projekta:

  • Mestna občina Koper
  • Comune San Dona’ di Piave
  • Kallipolis
  • GOLEA

 

 

Sklad: ESRR

Povezava na spletno stran projektahttps://www.ita-slo.eu/sl/ENERGYCARE

Časovna izvedba projekta

Oktober 2017 - Julij 2020

Vrednost projekta ob prijavi

Vrednost projekta: 1.406.750 EUR
Vrednost projekta MOK: 433.370,00 EUR
Lastna sredstva MOK: 65.005,50 EUR
Vrednost sofinanciranih sredstev:
  • Interreg Italia-Slovenija : 368.364,50 EUR
Skupna vrednost sofinanciranih sredstev: 1.195.737,50 eur
Skupna vrednost sofinanciranih sredstev MOK: 368.364,50 eur