Preglej vse novice

Drevi v gledališče kar prek domačega ekrana

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Vsi tisti, ki ste predstavo Jašek v koprskem gledališču zamudili, imate zdaj priložnost, da si jo ogledate kar iz domačega naslanjača. Gledališče Koper bo namreč danes začelo s prenosom predstav v živo, ki jih boste lahko na svojih napravah spremljali prek namenskega programa Zoom oziroma kanala Youtube.

Prva predstava, ki jo bo koprsko gledališče ponudilo občinstvu, bo komedija britanskega dramatika in Nobelovega nagrajenca Harolda Pinterja z naslovom Jašek. V njej nastopa igralski duo Rok Matek in Blaž Popovski, ki bo tokrat svojo nalogo opravil nekoliko drugače. Igralca bosta namreč svoji vlogi odigrala na daljavo, vsak iz varnega zavetja svojega doma, vendar na način, da bodo lahko gledalci uživali v tragikomični zgodbi dveh plačanih morilcev, ki se med čakanjem na navodila delodajalca zapletata v nesmiselne, celo absurdne situacije. Predstava bo v etru danes, 26. marca, ob 20. uri, spremljali pa jo boste lahko prek aplikacije Zoom ali Youtube kanala koprskega gledališča.

Aplikacijo Zoom je treba predhodno namestiti na naprave in se prijaviti na naslov ivan.loboda@gledalisce-koper.si, od koder vam bodo poslali povezavo, ki bo omogočila povezavo in spremljanje predstave v živo. Prijava v aplikacijo bo mogoča od 19.45 dalje.

Kot so zapisali v Gledališču Koper, s predstavami v živo prek spleta orjejo ledino v slovenskem gledališkem prostoru, zato gledalce prosijo za strpnost in se jim za morebitne tehnične težave že vnaprej opravičujejo. Ob tem dodajajo, da bodo v petek, 27. marca, ob 20. uri, v živo prenašali tudi predstavo Norčije v spalnicah.

Koprski hram kulture je poleg tega na svoji Facebook strani objavil tudi več posnetkov predstav iz preteklih sezon, ki si jih lahko ogledate brez predhodne prijave. Ob torkih ne zamudite Gregorja Geča, ki s pripovedovanjem zgodb svet slika skozi pasje oči, ob sredah in nedeljah pa pravljic in pesmic, ki jih igralci koprskega gledališča berejo najmlajšim. Njim so namenjeni tudi sobotni dopoldnevi (10.30), ki jih s pripovedovanjem pravljic krajša Igor Štamulak. Tudi sicer spremljajte njihovo spletno in Facebook stran, na kateri vsak dan objavljajo tudi nagradno vprašanje, ki se navezuje na eno od preteklih premiernih uprizoritev. Več na https://www.facebook.com/GledalisceKoperTeatroCapodistria/.