Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Iščeta se naj prostovoljec in naj mentor prostovoljstva v Mestni občini Koper

Kategorija: Splošno
Datum objave:
Napis Javni natečaj naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, v ozadju mesto Koper

Slovenska filantropija je v sodelovanju z Mestno občino Koper včeraj objavila javni natečaj Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, v okviru katerega bo iskala najbolj aktivno prostovoljko oz. prostovoljca in najbolj zaslužno mentorico oz. mentorja prostovoljcev v zadnjih treh letih.

Mestna občina Koper in Slovenska filantropija sta lani prvič pripravili izbor naj prostovoljca v Mestni občini Koper, priznanje za naj prostovoljko v starosti med 30 in 65 let je lani prejela Marija Colja, naj prostovoljec v kategoriji nad 65 let je postal Drago Verlič, posebno priznanje pa je šlo v roke Ani Krečar.

Tudi z letošnjim javnim natečajem želita organizatorja podeliti priznanja tistim posameznikom, ki s svojim prostovoljskim delom pripomorejo k večji kakovosti življenja občankam in občanom, pa tudi k razvoju in spodbujanju prostovoljstva v Mestni občini Koper. Prostovoljsko delo je delo, ki ga posameznik opravlja v dobro drugih ali v splošno korist, po svoji svobodni volji, brez pričakovanja plačila in neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase. Poleg tega želita izpostaviti tiste posameznike, ki v organizacijah skrbijo za prostovoljstvo, ustvarjajo pogoje za delo prostovoljcev in jih pri tem podpirajo – kot mentorji, koordinatorji, organizatorji ali vodje skupin prostovoljcev.

Podelitev priznanj bo potekala na osrednjem dogodku Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, ki bo v drugi polovici meseca novembra. Več informacij o javnem natečaju Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023 najdete na povezavipredloge pa lahko oddate do ponedeljka, 16. oktobra.

Za več informacij so na voljo v Prostovoljski pisarni v Kopru na naslovu prostovoljstvo.koper@filantropija.org. Dostopni so tudi na telefonski številki  070 713 332.

Foto: Prostovoljska pisarna Koper

Napis Javni natečaj naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, v ozadju mesto Koper