Preglej vse novice

Iščejo izvajalca za gradnjo 122 novih stanovanj Nad Dolinsko

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Gradnja dveh od treh stolpičev s skupno 122 javnimi najemnimi stanovanji se bo začela predvidoma jeseni. Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper in Stanovanjski sklad Republike Slovenije sta pred tedni objavila javno naročilo za izbiro izvajalca za gradnjo bloka dva in bloka tri, rok za oddajo ponudb se izteče v sredo, 28. julija, ob 13. uri.

Prvi stolpič (blok tri) s 75 stanovanji bosta skupaj gradila Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper in Stanovanjski sklad Republike Slovenije, medtem ko bo drugega (blok dve) s 47 stanovanji gradil republiški sklad sam. Če bo šlo vse po načrtih, bi se lahko prvi stanovalci vselili v začetku leta 2023. Naložbo je podprla tudi Mestna občina Koper, ki je za ta namen skladu zagotovila komunalno opremljeno zemljišče in ga oprostila plačila komunalnega prispevka.

V začetku prihodnjega leta bo republiški sklad objavil še razpis za izbiro izvajalca za gradnjo tretjega stolpiča, t. i. bloka ena, v katerem bodo uredili dodatnih 43 stanovanj. Blok ena in dva s skupno 90 stanovanji s stroškovno najemnino bosta namenjena mladim družinam in mladim. Pod vsakim od stolpičev je sicer predvidena tudi gradnja parkirne etaže, ob bloku ena pa je v načrtih še ureditev manjšega zunanjega parkirišča.

Vsi zainteresirani lahko oddajo ponudbe do srede, 28. julija, do 13. ure. Razpisna dokumentacija je dostopna na: https://ssrs.si/razpisi/javna-narocila.