Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Jutri začetek del za ureditev kolesarskega omrežja na Dolinski cesti

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo jutri začela urejati manjkajoči del kolesarskega omrežja na Dolinski cesti od krožišča pri trgovini Hofer do priključka za Mercator center. Naložba je vredna 165.059,41 evra, od katerih je 129.519,34 evra nepovratnih evropskih sredstev Eko sklada. Na omenjenem odseku bo veljala delna zapora, vzpostavljen bo izmenični enosmerni promet. Za pešce bo v tem času veljala popolna zapora prehoda pločnika. Tako bo vse do zaključka del, ki je predviden v začetku maja.

Ker si koprska občina želi še naprej zagotavljati večjo prometno varnost pešcev in kolesarjev ter spodbujati trajnostno mobilnost in uporabo koles za vsakodnevna opravila, bo na delu Dolinske ceste uredila kolesarsko stezo in pešpot. Med štirimi ponudniki, podjetji Finali, d. o. o., Adriaing, d. o. o., CPK, d. d. in Grafistom, d. o. o., je občina pred meseci izbrala slednjega izvajalca, ki bo dela začel jutri. Na odseku od krožišča pri trgovini Hofer do priključka za Mercator center bo v času del veljala delna zapora prometa, ki bo na tem delu potekal izmenično enosmerno. Pešcem bo prehod v času del, ki bodo sklenjena predvidoma maja, prepovedan.

Izbrani izvajalec bo v okviru naložbe v vrednosti približno 160.000 evrov, od katerih je nekaj manj kot 130.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev Eko sklada, poskrbel za ureditev kolesarske povezave na približno 230 metrov dolgem odseku na Dolinski cesti, in sicer od priključka Mercator center do priključka za trgovino Hofer, ki ga bo navezal na obstoječe kolesarsko omrežje. Na ta način bo kolesarjem zagotovljena bolj varna, udobna in privlačna izkušnja. Delavci Grafista bodo preuredili tudi pločnik, ki bo od kolesarjev ločen ter pešcem bolj prijazen.

Ob tem bo MOK na nekaj manj kot 500 metrov dolgem odseku Oljčne poti v Olmu zarisala tudi piktograme »sharrow«, ki označujejo enakovredno souporabo vozišča kolesarjev in motornih vozil. Tako bodo imeli kolesarji boljše pogoje za kolesarjenje, hkrati se bodo na cesti počutili bolj varno.