Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Kmalu obnova glavne avtobusne postaje v Kopru

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Če gre vse po načrtih, bi se lahko celovita obnova glavne avtobusne postaje na Kolodvorski ulici v Kopru začela še pred poletjem. Mestna občina Koper je danes objavila javno naročilo za izbiro izvajalca, rok za oddajo ponudb se izteče 6. aprila ob 10. uri zjutraj.  

Obnova glavne avtobusne postaje v Kopru bi se lahko začela že junija letos. Naložba predvideva celovito obnovo in ureditev približno 3.600 kvadratnih metrov površine avtobusnega kolodvora s 14 peroni, od katerih jih bo polovica namenjenih avtobusom do dolžine 12 metrov, polovica pa avtobusom do 15 metrov. Ti bodo prekriti z nadstrešnico v obliki elipse, ki bo potnike varovala pred dežjem in vetrom ter jim nudila prijetno senco v vročih poletnih dneh. V neposredni bližini postaje bo zrasel tudi pritlični objekt, v katerem bodo prostori, namenjeni čakališču in nadzorniku prometa, ter toaletni prostori. Izbrani izvajalec bo ob tem uredil še vozišče, postajo za mestna kolesa, parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in 10 postajališč za taksi vozila, poskrbel bo tudi za namestitev urbane opreme.

V času del bo občina vzpostavila začasno avtobusno postajo, in sicer na parkirišču med objektom železniške postaje in pošte, kjer bo uredila 11 peronov in devet postajališč za taksi in druge prevoze.

Občina je projekt prijavila na drugo povabilo Združenja mestnih občin Slovenije za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih v skupni višini 1.059.210,84 evra, od katerih bi 900.329,21 evra prispeval evropski kohezijski sklad, dodatnih 185.881,63 evra pa država.

Dela bodo trajala predvidoma šest mesecev, naložba bo sklenjena konec leta.

Razpisna dokumentacija je objavljena https://www.koper.si/public_tender/javno-narocilo-obnova-avtobusne-postaje-v-kopru/.