Preglej vse novice

Koprska knjižnica po praznikih odpira svoja vrata

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Vlada je včeraj sprostila delovanje knjižnic, galerij in muzejev. Sproščanju vladnih ukrepov se prilagajajo tudi v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper, ki bo v ponedeljek, 4. maja, znova odprla Oddelek za odrasle. Ostali oddelki knjižnice do nadaljnjega ostajajo zaprti.

 

Kot so sporočili iz knjižnice, odprtost prilagajajo vladnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa, navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ostalih pristojnih organov. Od ponedeljka dalje bo tako Oddelek za odrasle na Trgu Brolo 1 v Kopru od ponedeljka do petka odprt od 9. do 19. ure, ob sobotah pa od 8. do 13. ure.

Oddelek za mlade bralce, Semedela, Markovec, Oddelek za domoznanstvo in kulturno dediščino ter vse čitalnice do nadaljnjega ostajajo zaprti. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje še ne bo možno prosto dostopati do knjižničnega gradiva. »Obiskovalke in obiskovalci si gradivo lahko izposodijo po predhodnem naročilu po mailu ali telefonu oziroma knjižničarju neposredno v knjižnici,« sporoča direktor knjižnice David Runco.

Naročila sprejemajo ob delavnikih med 9. in 15. uro na telefonski številki 05 66 32 605 ali prek spletne COBISS storitve Moja knjižnica, ki deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Po izvedenem naročilu boste prejeli sporočilo, da vas gradivo čaka v knjižnici.

Izposoja in vračilo knjižničnega gradiva bosta potekala v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja na Trgu Brolo 1 (glavni vhod). V avlo knjižnice je treba vstopati posamično, vzdrževati predpisano varnostno razdaljo dveh metrov in se ravnati po navodilih zaposlenih.

Iz knjižnice ob tem še sporočajo, da občanke in občani v času izrednih ukrepov lahko naročajo gradiva iz oddelka za odrasle, oddelka za mlade bralce in skladišča, dostop do čitalniškega in domoznanskega gradiva pa še ni možen. V kratkem načrtujejo tudi vzpostavitev bibliobusne dejavnosti.

 

Izposoja knjižničnega gradiva z dostavo na dom za ranljive skupine ostaja

Občankam in občanom Mestne občine Koper in Občine Ankaran, ki zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov ne morejo do knjižnice, ponujajo brezplačno storitev izposoje knjižničnega gradiva z dostavo na dom. Vsak občan lahko na dom naroči do tri knjige na mesec. Naročila sprejemajo vsak delavnik med 9. in 15. uro na telefonski številki 05 6632 605, na dom pa jih dostavljajo vsak drugi teden v mesecu.