Preglej vse novice

Koprska kopališča pripravljena v kopalno sezono

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Da je poletje pred vrati, pričajo že toplo vreme in dolgi dnevi, v soboto, 1. junija, pa se bo uradno odprla še kopalna sezona. Tudi letos sta Mestna občina Koper in Marjetica Koper poskrbeli, da bo preživljanje časa na koprskih kopališčih prijetno in varno.

Ob začetku kopalne sezone je Marjetica Koper na Mestnem kopališču Koper opravila vsa potrebna vzdrževalna dela in popravila del dotrajanih betonskih površin. Pobarvala je pomole, stolp in betonske površine, obnovila lesene površine in obrezala drevesa ter pokosila travo. Upraviteljica kopališča je tudi očistila stopnice in tako zagotovila bolj varen dostop do morja, ob obali nasula rečni prodec, na morju pa postavila baraže in splave.

Kopališče Žusterna se bo letošnjo kopalno sezono ponašalo z obnovljenimi lesenimi površinami in ograjami ter na sveže pobarvanimi betonskimi površinami. Upraviteljica je tudi očistila strugo hudournika in otroški bazenček ter obrezala drevesa in pokosila travo. Na morje je postavila baraže in splave. Z junijem bo v Žusterni za uporabnike odprt tudi olimpijski bazen, in sicer ob delavnikih med 6. in 20. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 8. in 18. uro.

Obmorski park, ki uradno sicer ni kopališče, je pa priljubljena lokacija preživljanja poletnih dni ob morju, bo letos še bolj privlačen za oko. Mestna občina Koper bo v kratkem poskrbela za dekorativno razsvetljavo betonskih linijskih klopi in treh prodnatih zalivov. Marjetica Koper je v zalive dodala rečni prodec in obnovila travnate površine. Prvi zaliv ob ustju Badaševice bo tudi letos namenjen pasji plaži. Do jeseni bo v obmorskem parku za pestro gostinsko ponudbo skrbelo koprsko podjetje Goistra, ki ga je občina izbrala na nedavnem javnem razpisu, v bližnjem Centru vodnih športov pa bo Active Koper tudi v letošnjih poletnih mesecih ponujal raznolike vodne dejavnosti in zabavo za vse generacije uporabnikov.

Foto: MOK