Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Krajevne skupnosti in turistična društva se bodo predstavila ob prazniku Mestne občine Koper

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Tudi letos se v mesto vrača tradicionalna prireditev Koper na dlani – predstavitev krajevnih skupnosti in turističnih društev, ki bo spremljala praznovanje občinskega praznika.

Mestna občina Koper svoj dan praznuje 15. maja v spomin na Marežganski upor leta 1921. Ob tej priložnosti se v Kopru in okolici zvrsti več dogodkov, med katerimi je tudi Koper na dlani – predstavitev krajevnih skupnosti in turističnih društev. Prireditev bo letos v soboto, 13. maja, med 10. in 15. uro, vzdolž Pristaniške ulice.

 

Krajevne skupnosti in turistična društva vsako leto pripravijo raznolik program, ki ga predstavijo obiskovalcem. Ogledati si je moč različne kulturne vsebine, skeče, glasbene nastope, prikaze iz vsakdanjega življenja, tradicije in dediščine naših krajev, seveda pa ne gre brez degustacij tipičnih istrskih dobrot.

Tega dne bomo v Kopru gostili tudi potniško ladjo Explorer of the Seas ladjarja Royal Caribbearn International, ki bo v koprsko pristanišče priplula prvič in v mesto pripeljala okoli tri tisoč potnikov.

Turistična društva in krajevne skupnosti vabimo, da se prijavijo za sodelovanje na prireditvi, in sicer tako, da izpolnijo spletno prijavnico, ki je na voljo TUKAJ. Rok za oddajo prijav se izteče v ponedeljek, 24. aprila.

 

Program prireditve bodo tudi letos popestrile Istrske igre, ki jih bodo organizirali člani Turističnega društva Šmarje. Prijave za sodelovanje sprejemajo na elektronskem naslovu tdsmarje@gmail.com.