Preglej vse novice

Letošnji festival IZIS bo bogatila Downeyjeva razstava Fuck off Illusion

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Nekdanje koprsko skladišče soli Libertas bo v naslednjem mesecu gostilo pregledno razstavo ameriškega konceptualnega umetnika Brada Downeyja. Odprtje razstave bo v sredo, 2. septembra, med 20. in 22. uro, prijava ni potrebna.

Festival IZIS, ki je lani svoj dom našel v portoroškem Monfortu, bo letos gostoval v skladišču Libertas. Pika na i letošnjemu festivalu bo pregledna razstava ameriškega umetnika Brada Donwneyja, ki navdušuje in hkrati buri duhove s svojo konceptualno umetnostjo. Njegovi projekti sprevračajo navade in konvencije urbanega okolja, ob tem pa dvomijo o normah, ki so sicer precej vpete v današnjo družbo.

Odprtje razstave bo v sredo, 2. septembra, umetnikova dela bodo postavljena na ogled vse do konca septembra. Umetnine si bodo obiskovalci lahko ogledali vsak dan v tednu med 17. in 22. uro, ob sobotah in nedeljah pa tudi od 9. do 13. ure. Odprtje razstave bo potekalo v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, predhodna prijava ni potrebna.

Ameriški umetnik Brad Downey je magister likovne umetnosti in kiparstva, svoje veščine je razvijal na umetniški šoli Slade. Razstavljal je na številnih prizoriščih, med drugim na Tate Modernu, Inštitutu za sodobno umetnost v Londonu, Muzeju sodobne umetnosti Massachusetts v ZDA, Kunsthalle Dominikanerkirche v Osnabrücku in Kunstcentret Silkeborg Bad na Danskem. Če je v minulih dveh desetletjih razstavljal po vsem svetu, v zadnjem obdobju deluje v Berlinu.

Downeyja je lani spoznala tudi širša slovenska javnost, saj je v bližini Sevnice poskrbel za postavitev skulpture Melania. O odkritju nenavadnega lesenega kipa so takrat poročali številni svetovni mediji, med njimi BBC, Time in New York Post.