Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Mešane patrulje za večjo varnost v mestu

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koprski redarji in policisti so tudi letos strnili vrste in se organizirali v t. i. mešane patrulje, ki bodo čez poletje skrbele za varnost na javnih površinah, namenjenih pešcem, nadzorovale in preprečevale kršitve javnega reda in miru, v času povečanega obiska mesta pa poostreno nadzorovale pojave vandalizma in beračenja. Prva patrulja je bila na delu danes.

»Občinsko redarstvo MOK že vrsto let dobro sodeluje s Policijsko postajo Koper na različnih delovnih področjih. Skupaj izvajamo nadzor nad kršitvami Zakona o varstvu javnega reda in miru, predvsem nadzor nad nedovoljenim kampiranjem na mestih, ki za to niso določena, vandalizmom in beračenjem, ki se občasno pojavlja tudi v našem mestu,« je pojasnil operativni vodja Občinskega redarstva Valter Andrejašič in dodal, da skupno sodelovanje sega tudi na področje nadzora nad pravilnim izvajanjem taksi prevozov v koprski občini in nadzora nad mirujočim prometom v starem mestnem jedru Kopra.

Mešane patrulje bodo poostren nadzor izvajale ves julij in avgust, glede na potrebe, še zlasti pa bodo pozorne na nedovoljeno vožnjo s kolesi in motornimi vozili na površinah, namenjenih izključno pešcem. Ob tem bodo pozorne tudi na to, ali lastniki psov upoštevajo občinske predpise in svoje ljubljenčke po mestu sprehajajo s povodcem.

Policisti in redarji bodo dnevne obhode opravljali pretežno na kolesu, saj se tako hitreje gibljejo in lahko dostopajo tudi na območja, kamor z avtom ni mogoče zapeljati, občasno bodo v mestu prisotni tudi peš kot obhodniki. Tovrstno sodelovanje se je že v preteklih letih izkazalo za zelo učinkovito, saj se občani, predvsem tisti najbolj ranljivi, torej invalidi, starejši in pešci, ob prisotnosti redarjev in policistov počutijo bolj varne in pomirjene.