Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Mestna občina Koper bo letos sanirala in dokončno zaprla odlagališče nenevarnih odpadkov Dvori

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je v teh dneh z Marjetico Koper podpisal pogodbo o izvedbi in financiranju sanacije in zaprtja deponije Dvori pri Sv. Antonu.

Kot je župan Aleš Bržan napovedal že pri predstavitvi letošnjega proračuna, bo Mestna občina Koper letos dokončno zaprla deponijo v Dvorih. Za zaprtje deponije in monitoring po zaprtju bo odštela nekaj manj kot 240 tisoč evrov.Gradbena dela bo izvedlo podjetje Grafist, za nadzor, vodenje, vzdrževanje in monitoring pa bo skrbela Marjetica Koper.

Odlagališče v Dvorih je delovalo od leta 1989 do leta 2009, na njem pa so se odlagali komunalni odpadki in odpadki industrije, turistične dejavnosti ter obrti s celotnega območja Mestne občine Koper. V času delovanja deponije se je na njej naložilo približno 500 tisoč ton komunalnih odpadkov.

Namembnost prostora po sanaciji še ni določena, na že zaprtih površinah deponije pa so trenutno zasajene trava in grmovnice. Sicer pa v Dvorih še naprej ostaja zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov iz gospodinjstev in kosovnih odpadkov.