Preglej vse novice

MOK poziva društva k sodelovanju pri Evropskem tednu mobilnosti

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Hodimo peš! je letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti, ki bo tradicionalno potekal od 16. do 22. septembra. Osvojen naslov najbolj aktivne mestne občine v sklopu ETM v letu 2018 je še dodatna spodbuda za nadaljnje delo na področju spodbujanja trajnostne mobilnosti in varovanja okolja, zato želi Mestna občina Koper skupaj z društvi znova pripraviti pester nabor aktivnosti za osveščanje in aktivno vključevanje občanov.

Mestna občina Koper poziva vsa društva, ki delujejo na področju varovanja okolja, da najpozneje do 5. julija prek spletnega obrazca (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOsWKTHKcsFnJbYiZKQBVpqmwtG6nHO8UWPrnTiPTaim9Xrw/viewform) posredujejo informacijo o projektih in aktivnostih, ki jih bodo izvedli v sklopu pobude. Pri oblikovanju in izvedbi aktivnosti naj bodo čim bolj kreativna, saj je eden od osrednjih kriterijev letošnjega razpisa inovativnost. MOK društva spodbuja, naj aktivnost ob Evropskem tednu mobilnosti ne bo zgolj predstavitev društva, temveč nekaj vsebinsko bogatejšega, privlačnega za obiskovalce.

Še posebej vabijo, da se jim društva pridružijo na osrednjem dogodku, ki bo predvidoma 14. septembra v Kopru, in bo pomenil svojevrsten uvod in priložnost za promocijo aktivnosti, ki bodo sledile v sklopu ETM: delavnice, predstavitve, testi koles, animacija, rekreacija … Iz Mestne občine Koper dodajajo še, da društva aktivnost sicer lahko izvedejo kadar koli, če še nimajo določenih datumov za izvedbo programov, pa naj jih izvedejo v med Evropskim tednom mobilnosti.

Več informacij: www.etmkoper.si