Preglej vse novice

MOK prireja še zadnjo letošnjo dražbo nepremičnin

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper v decembru prireja še zadnjo letošnjo javno dražbo nepremičnin v njeni lasti, na kateri bo skušala prodati kar 21 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Javna dražba bo v torek, 12. decembra.

Na tokratno javno dražbo je občina uvrstila nekaj novih nepremičnin, med katerimi utegne največ zanimanja požeti stavbno zemljišče s stanovanjsko stavbo v dveh etažah na naslovu Zgornje Škofije 30. Izklicna cena za 457 kvadratnih metrov veliko nepremičnino znaša 199.778 evrov.

V naselju Rožar sta na prodaj stavbni zemljišči v skupni izmeri 251 kvadratnih metrov. Na večji parceli stoji dvoetažni stanovanjski objekt, na manjši pa ostanki zapuščenega objekta. Občina si želi za nepremičnini iztržiti vsaj 66.766 evrov.

Med novimi sta na tokratnem naboru tudi nepremičnina v Koštaboni v izmeri 60 kvadratnih metrov, na kateri sta dva kmetijska objekta, in 99 kvadratnih metrov veliko zemljišče s kmetijskim objektom v Krkavčah. Slednjega občina prodaja za 51.400 evrov, nepremičnino v Koštaboni pa za 23.800 evrov.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na decembrsko javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin. Zainteresirani za posamezne nepremičnine morajo varščino vplačati do vključno petka, 8. decembra.

Javna dražba bo v torek, 12. decembra, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10.

Foto: MOK