Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

MOTORISTIČNI SPEKTAKEL: V Kopru dan varnosti in preventive

Kategorija: Splošno
Datum objave:

To soboto, 14. aprila 2018, bodo od 10. ure dalje na parkirišču pred stadionom Bonifika v Kopru ponovno rohneli motorji. Prireditev Dan varnosti in preventive, ki jo organizira Moto klub Kondor Slovenija in Društvo motoristi za motoriste, ni namenjena samo ljubiteljem motorjev, temveč vsem udeležencem v prometu – pešcem, kolesarjem in avtomobilistom.

Dan varnosti in preventive je javna prireditev, na kateri se bodo poleg številnih motoristov in njihovih jeklenih konjičkov predstavili tudi vsi tisti, ki delujejo na področju prometne preventive in varnosti.

Moto klub Kondor Slovenija ima sedež v Vanganelu in šteje 78 članov, ki imajo okoli 50 motorjev. Članom kluba Kondor se bodo na velikem parkirišču pred stadionom Bonifika v soboto pridružili motoristi iz vse Slovenije, njihovi jekleni konjički pa bodo gotovo prava paša za oči obiskovalcev. Predstavitev lepotcev na dveh kolesih pa bo le del dogajanja, ki se obeta v soboto.

Na prireditvi bodo sodelovali tudi policisti na motorjih koprske postaje prometne policije, radarji, s katerimi koprski policisti merijo hitrost vozil, predstavili pa vam bodo tudi druge zanimive rekvizite. Obalni reševalci bodo predstavili potek nudenja prve pomoči ponesrečencev v prometu, zagotovo pa bo bo zanimiva tudi predstavitev Avto-moto zveze Slovenije (AMZS), odlične napotke pa boste dobili tudi od Gasilske brigade Koper.

Prireditelji bi bili zelo veseli obiska najmlajših, zlasti uporabnikov skuterjev ali koles s pomožnim motorjem, ki so vedno številčnejši udeleženci v prometu in so zaradi neizkušenosti in mladosti še toliko bol izpostavljeni številnim nevarnostim.

V okviru dogodka bo v soboto 14. 4. potekala delna zapora parkirišča ob nogometnem stadionu Bonifika, in sicer od 9. do 15. ure pa so sporočili z Marjetice Koper.