Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Na pobudo občanov in krajevnih skupnosti podaljšan rok za oddajo projektnih predlogov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Občanke in občani, ki bi še želeli soodločati o porabi proračunskih sredstev, bodo lahko v okviru projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido svoje predloge oddali do vključno srede, 22. julija. Odzivov in zamisli je veliko, doslej jih je na naslov participativnega proračuna za leti 2021 in 2022 priromalo skoraj 200.

Ker želijo odgovorni ponuditi možnost oddaje predlogov vsem tistim, ki jim zaradi objektivnih razlogov to še ni uspelo, je rok za oddajo podaljšan. Zainteresirani bodo lahko svoje predloge oddali vse do srede, 22. julija, do polnoči. V času zbiranja predlogov so se sicer lahko občanke in občani udeleževali delavnic, kjer so potekale javne predstavitve in razprave ter izobraževanja, kako pripraviti projektne naloge. Čeprav so te zdaj zaključene, lahko vsi tisti, ki jim oddaja predlogov povzroča težave, pomoč poiščejo prek elektronskega naslova predlagam-odlocam@koper.si ali pa se v času uradnih ur oglasijo na Mestni občini Koper.

Predloge in zamisli lahko oddajo vse občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 15 let, in sicer po pošti na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva 10, 6000 Koper, prek elektronske pošte na predlagam-odlocam@koper.si oziroma na spletni strani www.predlagam-odlocam.koper.si ali osebno v vložišču Mestne občine Koper oziroma na sedežu krajevne skupnosti. Vse pravočasno oddane projektne predloge bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih dala na glasovanje.

Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo od 14. do 21. septembra 2020, do 24. ure, na povezavi predlagam-odlocam.koper.si in osebno na vložišču MOK ali na sedežu krajevnih skupnosti. Na podlagi prejetih glasov bo komisija oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki bodo javno objavljeni in do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2021 in 2022.

Za več informacij smo na voljo na predlagam-odlocam@koper.si.