Preglej vse novice

Na prvi letošnji dražbi nepremičnin kar 20 nepremičninskih sklopov

Kategorija: Splošno
Datum objave:
nepremičnina na naslovu Ob spomeniku 16

Mestna občina Koper bo februarja na prvi letošnji javni dražbi nepremičnin prodajala 20 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Javna dražba bo v sredo, 7. februarja.

Med zanimivejšimi nepremičninami na tokratni dražbi bo dvosobno stanovanje s kletjo na naslovu Ob spomeniku 16 v Bertokih. Izklicna cena za dobrih 42 kvadratnih metrov veliko nepremičnino znaša 129 tisoč evrov. Stanovanje, ki obsega kuhinjo z jedilnico in bivalnim prostorom, sobo, manjši predprostor in kopalnico, ima zahodno lego, izhod na vrt in parkirišče ob stavbi.

Na območju Hrvatinov, v katastrski občini Hribi, občina prodaja nepozidano stavbno zemljišče z oljčnim nasadom v skupni izmeri 737 kvadratnih metrov po izklicni ceni 130.507 evrov, v Sv. Antonu pa tri nepozidana stavbna zemljišča v izmeri od 798 do 947 kvadratnih metrov. Izklicne cene zanje se gibljejo med 158.084 evrov in 166.626 evrov.

Mestna občina Koper bo na dražbi znova ponudila tudi stavbno zemljišče s stanovanjsko stavbo v dveh etažah na naslovu Zgornje Škofije 30. Zraven stanovanjskega objekta sta hlev v pritličju in senik v nadstropju, ki sta bila v preteklosti preurejena v bivalni del, z nepremičnine se odpira prečudovit pogled na Koper in Koprski zaliv. Izklicna cena za 457 kvadratnih metrov veliko nepremičnino znaša 199.778 evrov.

V Šmarjah občina ponuja nepozidano stavbno zemljišče v skupni izmeri 649 kvadratnih metrov. Izklicna cena za omenjeno nepremičnino znaša 114.759 evrov.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih je občina uvrstila na februarsko javno dražbo, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. V izklicnih cenah ni vštet davek na dodatno vrednost oz. dvoodstotni davek na promet nepremičnin. Zainteresirani za posamezne nepremičnine morajo varščino vplačati do vključno petka, 2. februarja.

Javna dražba bo v sredo, 7. februarja, ob 10. uri v spodnji sejni sobi Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10.

Foto: MOK