Preglej vse novice

Na zadnji letošnji javni dražbi osem nepremičnin

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo na zadnji letošnji javni dražbi nepremičnin prodajala osem nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov. Zanje želi iztržiti vsaj 729.322 evrov brez davka. Največ pozornosti utegneta privabiti zemljišči v Sv. Antonu, spregledati pa ne gre niti ostalih nepremičnin, med bolj zanimivimi je vrstna hiša v Olmu. Rok za vplačilo varščine je petek, 28. oktober, javna dražba pa bo potekala v četrtek, 3. novembra, ob 11. uri v prostorih sejne sobe v pritličju Mestne občine Koper.

Na seznamu nepremičnin, ki jih je občina umestila na tokratno javno dražbo, sta dve zemljišči, locirani le nekaj kilometrov iz Kopra, v naselju Sv. Anton – Vrtine, v izmeri 947 in 957 kvadratnih metrov, ki se prodajata po izklicni ceni 176.304 evrov in 177.969 evrov. Nepremičnini sta na območju, na katerem Mestna občina Koper izvaja gradnjo cestne in komunalne infrastrukture, s čimer bo za gradnjo stanovanjskih stavb zagotovljena minimalna komunalna oskrba.

Veliko zanimanja bi znala pritegniti tudi nepremičnina v Olmu, in sicer sredinska vrstna hiša z zemljiščem v skupni izmeri 120 kvadratnih metrov. Mestna občina Koper je v tem primeru solastnica nepremičnine, a so jo preostali lastniki pooblastili za izvedbo postopka prodaje nepremičnine v celoti. Izklicna cena za vrstno hišo s pripadajočim zemljiščem znaša 196.601 evro.

Na javno dražbo so umeščena tudi zemljišča v zaledju Kopra, natančneje v Pradah, Ospu, Črnem Kalu in Sv. Antonu ter dotrajana dvoetažna krajna stavba brez hišne številke v Gračišču.

Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi. Cene ne vsebujejo davka na dodano vrednost oziroma davka na promet nepremičnin.

Foto: MOK