Preglej vse novice

Občanke in občani oddali 322 projektnih predlogov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V sredo, 22. julija, se je iztekel rok za oddajo predlogov projektov za participativni del proračuna za leti 2021 in 2022, ki ga je Mestna občina Koper v okviru nove izvedbe projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido začela izvajati 22. junija letos. Prispelih predlogov, ki so jih občanke in občani oddali pravočasno, je 322. Te bo proučila posebna komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami občine in jih nato dala na glasovanje občankam in občanom.

Koprska občina z nadaljevanjem projekta Predlagam – odločam/Propongo – decido izvaja nov participativni proračun, ki bo veljal za proračunski leti 2021 in 2022. Na ta način je tudi letos občanke in občane vključila v proces odločanja o razporejanju proračunskega dela denarja. Za uresničitev projektov je občina za obe leti skupaj namenila 960 tisoč evrov.

V času zbiranja predlogov so se lahko občanke in občani udeležili delavnic, kjer so potekale javne predstavitve in razprave ter izobraževanja, kako pripraviti projektne naloge. Predloge so lahko oddali vse občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki so do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 15 let. Vse pravočasno oddane projektne predloge bo preučila komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih dala na glasovanje.

Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo od 14. do 21. septembra 2020, do 24. ure, na povezavi predlagam-odlocam.koper.si in osebno na vložišču MOK ali na sedežu krajevnih skupnosti. Na podlagi prejetih glasov bo komisija oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki bodo javno objavljeni in do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2021 in 2022.

Razglasitev zmagovalnih predlogov bo 25. septembra.