Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

OPN bo javno razgrnjen do vključno 30. aprila

Kategorija: Splošno, OPN, Urejanje prostora
Datum objave:

Mestna občina Koper je znova podaljšala rok javne razgrnitve dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta in dopolnjenega Okoljskega poročila. Da bi javnosti omogočila seznanitev z vsebino gradiva, bo to razgrnjeno do vključno 30. aprila, ki je tudi skrajni rok z oddajo pripomb in predlogov javnosti.

Javna razgrnitev gradiva dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta in dopolnjenega Okoljskega poročila z dodatkom za presojo sprejemljivosti vplivov izvedbe plana na varovana območja bo po novem trajala od 14. februarja do vključno 30. aprila. Gradivo je dostopno na spletni strani Mestne občine Koper, v veži upravne stavbe Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10 in v prostorih krajevnih skupnosti Mestne občine Koper.

MOK je podaljšala tudi rok za oddajo pripomb in predlogov, ki se po novem izteče v soboto, 30. aprila.

Vse informacije o poteku in trajanju javne razgrnitve in terminih uradnih ur posameznih krajevnih skupnosti so dostopne na spletni strani https://www.koper.si/obcina/obcinski-prostorski-nacrt-mestne-obcine-koper/javna-razgrnitev/.

Mestna občina Koper poleg tega občanom svetuje, da se lahko za pomoč pri vpogledu v gradivo in oddaji pripomb oziroma predlogov zglasijo v prostorih koprske občinske uprave, kjer jim bodo ob ponedeljkih in petkih od 8.00 do 12.00 ter ob sredah od 8.00 do 12.00 in od 14.00 do 17.00 pri tem pomagali uslužbenci MOK.

Javno naznanilo in njegove spremembe so objavljeni na https://www.koper.si/regulation/obcinski-prostorski-nacrt/.