Preglej vse novice

Parkiranje v Žusterni po novem plačljivo

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Na gramoznem parkirišču v Žusterni je začel veljati plačljiv parkirni režim – koprska občina želi na ta način urediti mirujoči promet na tem območju, hkrati pa s simbolično ceno za celodnevno parkiranje omogočiti uporabnikom kopališča, centra vodnih športov in obalne ceste, prosta parkirna mesta v neposredni bližini. Ob tej priložnosti bodo na parkirišču prisotni tudi komunalni nadzorniki, ki bodo uporabnike obveščali o prednostih uporabe aplikacije ParkMeWise.

Za prvo uro parkiranja in vsako nadaljnjo bo tako od jutri dalje treba odšteti 0,5 evra, medtem ko bo za celodnevno parkiranje treba plačati simboličnih 2 evra.

Mestna občina Koper si želi na ta način urediti parkirno problematiko v Žusterni, kjer nekateri lastniki svoja vozila parkirajo tudi po več dni oz. tednov in tako onemogočajo parkiranje dnevnim uporabnikom bližnje športne infrastrukture, kopališča in rekreacijskih površin.

Plačljiv parkirni režim bo veljal vse dni v tednu, 24 ur na dan, do 15. oktobra.

V naslednjih dneh bodo na parkirišču v Žusterni prisotni tudi komunalni nadzorniki, ki bodo vse uporabnike in mimoidoče obveščali o prednostih uporabe mobilne aplikacije za parkiranje ParkMeWise.