Preglej vse novice

Plačljivo parkiranje od srede na Škofijah, v Šmarjah in Semedeli

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Parkiranje na območju nekdanjega bencinskega servisa na Škofijah, pri Zadružnem domu v Šmarjah in na Srebrničevi ulici v Semedeli (mandrač) bo po novem plačljivo. Občina je spremembo uvedla na pobudo krajevnih skupnosti in tamkajšnjih krajanov, ki si želijo bolj urejenih parkirnih razmer.  

Nov parkirni režim bo v veljavo stopil v sredo, 15. septembra. Na območju nekdanjega bencinskega servisa na Škofijah bo parkiranje plačljivo ob delavnikih med 6. in 15. uro. Prva ura parkiranja bo brezplačna, vsaka naslednja pa bo znašala 0,5 evra. Na tem parkirišču lahko parkirajo tudi vsi imetniki splošnih abonmajev.

Pri Zadružnem domu v Šmarjah bo parkiranje plačljivo od ponedeljka do petka od 6. do 19. ure in ob sobotah med 7. in 13. uro. Prva ura bo brezplačna, za vsako naslednjo bo treba plačati en evro. Podobno bo tudi v semedelskem mandraču, kjer bo prva ura parkiranja brezplačna, vsaka naslednja pa en evro, a le med delavniki od 6. do 15. ure.

Delavci Marjetice Koper bodo konec tedna na vseh treh območjih zarisali parkirne prostore, na Škofijah bodo tako dobili dodatnih 35 mest, v Šmarjah in Semedeli pa po 25. Parkirišče v semedelskem mandraču bodo za potrebe urejanja parkirnih mest (barvanje) v popoldanskih urah izpraznili in zaprli.