Preglej vse novice

Podelili smo priznanja najuspešnejšim devetošolcem

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V letošnjem šolskem letu se je med najuspešnejše osnovnošolke in osnovnošolce zapisalo kar 94 devetošolk in devetošolcev, ki prihajajo iz vseh enajstih koprskih osnovnih šol. Včeraj jih je na razgledni ploščadi v Marezigah sprejel župan Aleš Bržan in jim izročil posebna priznanja ter se zahvalil staršem, učiteljem in ravnateljem, ki so prav tako zaslužni za njihove dosežke.

Najuspešnejših devetošolcev je bilo letos 94, kar je celo več kot pretekla leta. Ti prihajajo iz vseh enajstih koprskih osnovnih šol, in sicer OŠ dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini, OŠ Antona Ukmarja, OŠ Dekani, OŠ Dušana Bordona, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Koper in SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio.

Ob tej priložnosti je mladim upom čestital tudi koprski župan Aleš Bržan in z njimi delil nekaj prigod iz svojega otroštva. »Šolski uspeh je odlično merilo uspeha, ni pa edino. Uspeh v življenju se bo meril v čim več zbranih trenutkih sreče. Marsikoga bo pot popeljala po svetu bodisi zaradi ljubezni bodisi zaradi službe in drugih izzivov, vendar nikoli ne pozabite, od kod prihajate,« je koprske odličnjake nagovoril župan in jim zaželel obilo uspehov še naprej.

Včerajšnje dogajanje ob uspešnem zaključku šolskega leta bodo koprski osnovnošolci pomnili še dolgo. Zbrani na eni od najlepših lokacij v koprski občini, s čudovitim razgledom na Koprski in Tržaški zaliv, so uživali v večernem programu, ki ga je na svojevrsten način popestril slovenski pop duet BQL. Brata Anej in Rok Piletič sta se mladim približala s pesmimi Na frišno, Budala, Lučke, Ulala, odpela sta tudi vokalno zahtevno pesem Perfect Symphony Eda Sheerana in Andrea Bocellija ter za konec še pesem Ansambla bratov Avsenik Slovenija, od kod lepote tvoje.

Foto: Tomaž Primožič