Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Portal koper.si ima novo podobo

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Od danes lahko uporabnice in uporabniki portala koper.si dogajanje v koprski občini, aktualne razpise, namere, objave, obrazce, predpise in drugo dokumentacijo ter novice spremljate v novi preobleki. Vizualna podoba nove spletne strani Mestne občine Koper je bolj privlačna in pregledna ter prilagojena prikazovanju na mobilnih napravah. Ob tem smo nadgradili tudi zaledni sistem in nekatere ključne aplikacije, s tem pa izboljšali uporabniško izkušnjo in dostopnost ključnih informacij.

Prenovo spletnega mesta je občina pripravljala leto dni, glavna sprememba je posodobitev vizualne podobe strani in vsebin, ki so uporabnikom prijaznejše, preglednejše in bolj dostopne. Že ob vstopu na naslovno stran (home page) uporabnika pričakajo ključne informacije o delovanju in aktivnostih občinske uprave, zbrane pod rubriko Zadnje novice, in izpostavljena pasica z najbolj aktualnimi tematikami. V desni zgornji kot strani smo umestili bližnjico do nujnih telefonskih številk in ikono za izbiro jezika, saj je spletno mesto pripravljeno v dveh različicah, tako v slovenski kot italijanski.

 

1. Na naslovno stran smo umestili bližnjico do nujnih telefonskih številk in ikono za izbiro jezika, saj je spletno mesto pripravljeno v dveh različicah, tako v slovenski kot italijanski.

Pod novicami so objavljena aktualna javna naročila, razpisi in objave, po seznamu katerih se lahko premikate z rumeno obarvanim drsnikom, še nekoliko nižje pa je hitri iskalnik, s katerim lahko neposredno dostopate do vlog, obrazcev in drugih dokumentov.

 

2. Na naslovno stran smo umestili hitri iskalnik, s katerim lahko neposredno dostopate do vlog, obrazcev in drugih dokumentov.

 

3. Z rumeno obarvanim drsnikom se lahko lažje premikate po seznamu aktualnih javnih naročil, razpisov in objav.

Tako kot prejšnje tudi novo spletno mesto na dnu naslovne strani vsebuje grafično dodelane hitre povezave do najbolj pogosto iskanih vsebin, kot so seje občinskega sveta, participativni proračun, občinski prostorski načrt, pregledovalnika prostorskih podatkov q3Map in strani do prijave napak na omrežju javne razsvetljave.

Posodobili smo tudi meni za navigacijo, prek katerega lahko v le nekaj klikih dostopate do vsebin o Kopru, njegovi zgodovini, ureditvi in organizaciji občinske uprave, občinskih organih in dejavnostih, ki jih občina izvaja, pod Aktualno pa umestili vse pomembne novice za naše občanke in občane.

Na razdelku Koper zame smo združili vse vsebine in podatke o posameznih uradih, predpise, vloge, obrazce in razpise ter jih razdelili po tematikah oziroma interesnih področjih, da bi jih uporabniki lažje in hitreje našli. Določene vloge so dostopne v več interesnih področjih, tak primer je, denimo, Vloga za uporabo javne površine, ki jo lahko najdete pod področjem Turizem in prireditve ter Promet in javne površine.

 

4. Vsebine in podatke o posameznih uradih, predpise, vloge, obrazce in razpise smo razdelili po tematikah oziroma interesnih področjih, da bi jih uporabniki lažje in hitreje našli.

 


Posodobili smo tudi kontaktne podatke in jih oblikovali tako, da so bolj pregledni in lažje dostopni. Pomemben element je iskalnik po celotnem spletnem mestu, s katerim lahko hitro dostopate do vseh vsebin, za lažje iskanje priporočamo, da vanj vnašate korene besed, ki jih iščete. Če iščete Vlogo za pridobitev potrdila o namenski rabi zemljišč, je najbolje, da vtipkate iskalni niz »namen«, saj bo iskalnik poiskal vse oblike kombinacij teh besed, ne glede na sklon.