Preglej vse novice

Pri Movražu zaživela obnovljena učna pot vodnih virov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je danes namenu predala enega od projektov participativnega proračuna. Ob Movraški vali je odprla posodobljeno Učno pot vodnih virov, za kar je namenila 18.000 evrov. Prav v tem trenutku sicer poteka zbiranje predlogov projektov participativnega proračuna za leti 2025 in 2026, za ta namen pa bo občina v dveh letih namenila 960.000 evrov.

V Movražu so danes odprli posodobljeno in na novo zasnovano Učno pot vodnih virov ob Movraški vali, ki bo z novimi informacijskimi tablami, smerokazi, kamnitimi mizami in stoli za počitek ali malico, lesenimi ograjami ter lesenim mostom nudila še več informacij o znamenitostih Movraške vale, hkrati bo privabila več obiskovalcev. Sicer dobro obiskana učna pot, ki poteka skozi vas Movraž in okoli naravnih ter kulturnih znamenitosti, je bila doslej opremljena z dotrajanimi smerokazi in oznakami. Z obnovo se je izboljšala slikovna in grafična podoba učne poti, celotna pot pa je zdaj očiščena in lahko prehodna, zato je primerna tako za najmlajše kot tudi za bolj zahtevne obiskovalce.

Pri izvedbi projekta je sodelovalo več društev na čelu s Turističnim in športnim društvom Movraž, ki bo v prihodnje skrbelo za vzdrževanje učne poti, ter vaška skupnost Movraž. Domačini so v izvedbo projekta vložili več ur prostovoljnega dela, in sicer so pokosili in počistili celotno traso ter okolico učne poti, več vaščanov in predstavnikov Osnovne šole Gračišče pa je sodelovalo pri izvedbi opisov in zbiranju fotografij za informacijske table.

Foto: OŠ Gračišče