Preglej vse novice

Pripravljeni na zagon turizma v slovenski Istri

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Po tem, ko so v začetku tedna znova začele obratovati manjše namestitve, bodo v luči sproščanja ukrepov konec tega tedna po dvomesečnem premoru znova odprli vrata tudi turističnoinformacijski centri v slovenski Istri.

Turističnoinformacijski centri (TIC-i) v Kopru, Izoli, Portorožu in Piranu  bodo svoja vrata znova odprli ta petek, 22. maja.

TIC Koper v Pretorski palači bo za obiskovalce odprt med 9. in 17. uro (od petka do nedelje), od prihodnjega petka, 29. maja, dalje pa znova vsak dan. Prav tako bodo znova možni ogledi koprskega Zvonika. Vstopnice za ogled Zvonika bodo na prodaj v koprskem TIC-u.

Podobno bo v Izoli, Portorožu in Piranu, kjer bodo TIC-i ta konec tedna (v petek, soboto in nedeljo) prav tako odprti med 9. in 17. uro, od prihodnjega petka, 29. maja dalje pa znova vse dni v tednu.

V Ankaranu se TIC, ki bo po novem na novi lokaciji v središču kraja, odpira 1. junija.

Sicer so TIC-e v skladu s priporočili NIJZ opremili z zaščitnimi stekli in razkužili za roke, prav tako bodo pri poslovanju spoštovali ostala predpisana priporočila.

Na ravni destinacije slovenska Istra, ki se promovira pod blagovno znamko Love Istria, se zavedajo, da bo okrevanje turizma postopno in dolgotrajno. Da bi turizem v slovenski Istri čim hitreje znova zaživel, bodo nadaljevali skupne promocijske aktivnosti tako v družbenih medijih kot tudi prek drugih promocijskih kanalov. Med drugim nameravajo letos izdati nov promocijski katalog destinacije, del sredstev pa bodo namenili tudi novim promocijskim video vsebinam.