Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Rekonstrukcija ceste skozi vas Dekani še letos

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je minuli petek objavila razpis za izbiro izvajalca za obnovo prvega, 258 metrov dolgega odseka ceste od središča vasi – placa do športnega parka Dekani. V okviru rekonstrukcije bo na novo zgradila tudi 255 metrov vodovoda in poskrbela za urejene dostope do stanovanjskih hiš. Gradbeni stroji bodo zabrneli predvidoma oktobra, naložba bo sklenjena v prvih mesecih leta 2021.

Rekonstrukcija ceste od središča vasi – placa do športnega parka Dekani bo potekala v dveh fazah. Najprej se bo lotila rekonstrukcije zgornjega odseka ceste, ki je bolj dotrajan in poškodovan, v okviru naložbe pa vzdolž cestišča na novo zgradila še 255 metrov vodovoda in 22 hišnih priključkov, uredila dostopne poti do stanovanjskih hiš in zarisala intervencijsko pot. Izbrani izvajalec bo dela začel predvidoma oktobra, naložba bo sklenjena v prvih mesecih prihodnjega leta. V času gradnje vodovoda bo zagotovljena nemotena oskrba z vodo.

Sledila bo druga faza, v okviru katere bo občina temeljito obnovila 260 metrov dolg odsek ceste, ki vodi proti središču vasi. Na novo bo zgradila tudi 245 metrov vodovoda in 26 hišnih priključkov. Občina bo razpis za izbiro izvajalca za drugo fazo objavila predvidoma marca leta 2021, če bo šlo vse po načrtih, bo naložba v celoti sklenjena poleti.

Ocenjena vrednost naložbe je 295.670,41 evra, od katerih znaša prva faza 170.563,45 evra, druga pa 115.220,97 evra.

Rok za prijavo na razpis za izvajalca prve faze se izteče 22. septembra, ob 10. uri, vsa dokumentacija je dostopna na https://www.koper.si/sl/tenders/javno-narocilo-rekonstrukcija-ceste-v-dekanih-od-placa-do-nogometnega-igrisca-prva-faza/.