Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Še je čas za oddajo projektnih predlogov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Občina do ponedeljka, 11. julija, sprejema predloge projektov participativnega proračuna, ki bodo po mnenju občank in občanov prispevali k izboljšanju življenja v njihovem kraju. Komisija bo po tem roku preučila, ali so prispeli predlogi izvedljivi pod okriljem participativnega proračuna, nato bo sledilo glasovanje.

Predloge lahko oddajo občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki bodo do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 15 let, in sicer na spletni strani predlagam-odlocam.koper.si, osebno v vložišču Mestne občine Koper ali na sedežu krajevne skupnosti in prek obrazca za oddajo projektnih predlogov. Občina k sodelovanju vabi tudi tiste, ki so v preteklih letih oddali predlog in ni bil izglasovan, saj na ta način utrjuje tradicijo demokratičnega soodločanja. Prispele predloge bo komisija za participativni proračun v sodelovanju s strokovnimi službami MOK in jih dala na glasovanje. Glasovanje o projektnih predlogih bo potekalo med 12. in 19. septembrom 2022 na povezavi predlagam-odlocam.koper.si, osebno na vložišču MOK in na sedežu krajevne skupnosti.

Pod streho še dva projekta participativnega proračuna

Koprska občina pospešeno zaključuje izvajanje projektov prejšnjega participativnega proračuna, pred dnevi je pod streho spravila še dva. Novo pridobitev so pozdravili v Dolu pri Hrastovljah, kjer so z ureditvijo sprehajalno-rekreacijske poti dobili dragocen prostor za aktivno preživljanje prostega časa. Občina je v okviru participativnega proračuna uredila še fitnes na prostem in tamkajšnji predor pod železniškim nasipom opremila z LED lučmi s senzorji gibanja. Sicer pa je pred nekaj dnevi zaključila obnovo poti iz zaselka Pavliči do doline reke Dragonje, ki je bila včasih bližnjica iz Istre v Koper in Trst, po njej pa so domačini iz Pavličev, Sirčev in okoliških krajev vozili mleto žito v 300 let star in edini ohranjeni mlin na reki Dragonji – Mazurinov mlin. Z obnovo skoraj kilometer dolge in tri metre široke poti je lastnikom kmetijskih in gozdnih zemljišč ter izletnikom na tem območju omogočila preprostejši dostop do doline reke Dragonje.