Preglej vse novice

»Ala, hodte z nami!« dosegel številne domove občanov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Včerajšnja obeležitev praznika Mestne občine Koper je bila vse prej kot tradicionalna. Film »Ala, hodte z nami!«, ki smo ga pripravili ob tej priložnosti, si je na Facebook straneh do zdaj ogledalo več kot 26 tisoč gledalcev.

Mestna občina Koper svoj praznik vsako leto obeleži z živahnim kulturnim dogajanjem in prireditvami, kot so Koper praznuje z otroki na trgu, Koper na dlani, svečana seja Občinskega sveta s podelitvijo občinskih nagrad in številne druge. Ker nam letos okoliščine niso dopustile izpeljati tradicionalnega druženja na prostem, vendar smo kljub temu želeli občankam in občanom pričarati praznično vzdušje, smo dogajanje preselili na splet.

K sodelovanju smo povabili lokalna društva, glasbenike in kulturne ustvarjalce, ki so se z navdušenjem odzvali in na ta način omogočili gledalcem nepozabno popotovanje po čudovitih kotičkih naše občine. Na poti nas ves čas spremljata Irena in Boris Piciga iz Gledališke skupine Dekani, ki z duhovitimi prizori in prigodami skrbita za dobro voljo in zdravo mero smeha, pevci in glasbeniki Julija Jogan, Gabrijel Juriševič, Klapa Semikantá, Luigi in band, Pevska skupina Kantadore in Pihalni orkester Koper, plesalci Folklorne skupine Oljka iz Kulturnega društva Hrvatini in Valmarinke iz Kulturnega društva Istrski grmič Škofije ter Šavrini in anka Šavrinke iz Gračišča, ki skrbijo, da stari istrski običaji in navade iz vsakdanjega življenja ne utonejo v pozabo. Adrenalinske utrinke v filmu sta omogočila športnika Iztok Južnič Zonta in Peter Novak, večerni zaključek v hramu kulture pa igralska zasedba Gledališča Koper, ki na izviren način nagovori gledalce in jih s pozitivnim sporočilom popelje v novo jutro.

Posebne zahvale gredo vsem, ki so nas spustili v svoje domove, na svoja dvorišča in posesti, Domačiji Grondali iz Abitantov, Agrarni skupnosti Črni Kal, Gradu Socerb in Posestvu Brič, nepozabne vožnje tako na kopnem kot po morju pa so omogočili Oljarna Lisjak ter Gianni in Marco Riccobon. Zahvala tudi ekipi ozvočevalcev Istraton in Janu Baruci za studijske posnetke.

Idejno zasnovo filma, ki jo je pripravila ožja ekipa sodelavcev Mestne občine Koper, je v končno razglednico po občini oblikovala snemalna ekipa Kleva Films.

Vsi tisti, ki ste včerajšnjo premiero zamudili, si lahko film znova ogledate na Facebook straneh eKoperCapodistria, Aleš Bržan in Visit Koper oziroma danes, 16. maja, ob 18. uri in v ponedeljek, 18. maja, ob 22.30 na TV Koper Capodistria.

Ob tem vas vabimo tudi k spremljanju kulturno-znanstvenega maratona, ki so ga ob občinskem prazniku pripravili Pokrajinski muzej Koper, Pokrajinski arhiv Koper, Gledališče Koper, Knjigarna Libris, Forum Tomizza, Galerija Insula, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. Dogajanje na kanalu YouTube eKoperCapodistria se je začelo že ob 9. uri zjutraj in bo trajalo vse do 21. ure.

Vabljeni k ogledu.