Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Brezplačna pravna pomoč tudi v zaledju

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V četrtek, 19. decembra, bodo v okviru dneva odvetniške pravne pomoči pro bono, nekateri koprski odvetniki brezplačno pravno svetovanje nudili kar na sedežih krajevnih skupnosti. Gre za novost, ki jo v Kopru letos uvajamo na pobudo 15 odvetnikov koprskega območnega zbora Odvetniške zbornice Slovenije.

Vseslovensko akcijo dan odvetniške pravne pomoči pro bono Odvetniške zbornice Slovenije vsako leto podpre približno 200 slovenskih odvetnikov, ki na ta dan na sedežih svojih odvetniških pisarn državljanom nudijo splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jih usmerjajo pri iskanju rešitev. Namenjena je predvsem posameznikom, ki si zaradi težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči.

V koprski občini bodo letos pro bono pravno pomoč nekateri odvetniki nudili tudi na sedežih krajevnih skupnosti, in sicer v Marezigah, Črnem Kalu, Pobegih – Čežarjih, Semedeli, Žusterni, Gračišču, Hrvatinih, Bertokih, Dekanih, Koper-center, Škocjan, Škofije, Šmarje in Vanganel, med 16. in 19. uro. Na določenih lokacijah se bo pravno svetovanje izvajalo za eno ali več krajevnih skupnosti. Celoten seznam lokacij s terminom svetovanja za posamezno krajevno skupnost prilagamo spodaj.

Gre za novost, ki jo v koprski občini letos uvajamo na pobudo 15 odvetnikov koprskega območnega zbora Odvetniške zbornice Slovenije, njen namen pa je brezplačno pravno pomoč približati čim širšemu krogu ljudi.

 

KS LOKACIJA STORITVE  Urnik
Marezige Sedež KS Marezige 16-19
Boršt Sedež KS Marezige
 
Črni kal Sedež KS Črni Kal 16-19
Podgorje Sedež KS Črni Kal
Rakitovec Sedež KS Črni Kal
Zazid Sedež KS Črni Kal
 
Pobegi-Čežarji Sedež KS Pobegi-Čežarji 16-19
Sv. Anton Sedež KS Pobegi-Čežarji
 
Semedela Sedež KS Semedela 16-19
Olmo-Prisoje Sedež KS Semedela
 
Žusterna Sedež KS Žusterna 16-19
Za gradom Sedež KS Žusterna
 
Gračišče Sedež KS Gračišče 16-19
Gradin Sedež KS Gračišče
 
Hrvatini Sedež KS 16-19
Bertoki Sedež KS 16-19
Dekani Sedež KS 16-19
Koper-center Sedež KS 16-19
Škocjan Sedež KS 16-18
Škofije Sedež KS 17-19
Šmarje Sedež KS 16-19
Vanganel Sedež KS 16-19