Preglej vse novice

Kmalu projekti za gradnjo nove šolske telovadnice v Šmarjah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper načrtuje gradnjo nove telovadnice ob Osnovni šoli v Šmarjah, minuli teden je objavila javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije za rušitev skladiščnega objekta ob šoli in novogradnjo telovadnice. Če bo šlo vse po načrtih, bo projektiranje, vključno s pridobitvijo gradbenega dovoljenja, trajalo devet mesecev, gradnja se bo začela predvidoma konec leta 2021. Rok za prijavo je 21. oktober 2020, do 10. ure.

Koprska občina je tudi v minulih mesecih urejala infrastrukturo na področju šolstva, in sicer je izvedla številne naložbe in tako otrokom zagotovila boljše pogoje za bivanje in učenje v vrtcih ter osnovnih šolah. Prihodnje leto načrtuje začetek gradnje nove telovadnice v Šmarjah, za katero je pred tednom dni objavila javno naročilo za izbiro projektanta, ki bo v dokumentaciji poleg novogradnje predvidel tudi rušitev skladiščnega objekta ob šoli.

Na južnem delu platoja Osnovne šole Šmarje, ki ga bo v prihodnosti krasila nova telovadnica, trenutno stoji objekt, ki ga uporabljajo kot skladišče lesenih peletov, delavnico in garažo. Nadomestila ga bo novogradnja, v pritličju katere bodo poleg telovadnice uredili tudi pomožne prostore. Ker bo objekt višji od obstoječe telovadnice, stropi morajo biti visoki vsaj sedem metrov, bodo v njem uredili medetažo, namenjeno servisnim prostorom. Objekt bo projektiran tako, da bo na strehi po potrebi omogočal dozidavo in ureditev šestih učilnic s sanitarijami in garderobami. Hkrati bo telovadnica zgrajena po standardih, ki omogočajo organizacijo uradnih drugo- in tretjeligaških odbojkarskih tekmovanj.

Mestna občina Koper bo sklenila pogodbo z najugodnejšim ponudnikom, ki mora glede na predmet javnega naročila izpolnjevati in upoštevati tudi vse določbe, ki jih predpisuje veljavna zakonodaja. Ponudba se šteje za pravočasno oddano, če jo naročnik prejme prek sistema e-JN najkasneje do 21. oktobra 2020, do 10. ure. Za oddano ponudbo se šteje ponudba, ki je v informacijskem sistemu e-JN označena s statusom »ODDANO«.

Več o naročilu si preberite na https://www.koper.si/public_tender/javno-narocilo-za-izdelavo-projektne-dokumentacije-za-izgradnjo-nove-telovadnice-ter-rusitev-objekta-pri-osnovni-soli-smarje-pri-kopru/