Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Občina postopoma odpira javne športne površine

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Potem ko je minuli konec tedna Mestna občina Koper po dveh mesecih znova omogočila uporabo otroških igrišč in igral na javnih površinah, se danes za javnost odpirata tudi Športno rekreacijski center Bonifika in Center športov na mivki ob Semedelski promenadi. Kljub sproščanju ukrepov bo Olimpijski bazen Koper do 1. septembra zaprt, v tem času bodo letni program športa in vse športno-rekreativne dejavnosti preseljeni na odprti bazen v Žusterni.

Vlada Republike Slovenije je z današnjim dnem znova dovolila izvajanje prostočasne športne vzgoje otrok in mladine, izvajanje javno veljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in uporabo športnih objektov ter površin za šport v naravi v okviru vzgojno-izobraževalnih zavodov. V Mestni občini Koper so zato od danes dalje ponovno odprta vrata Športno rekreacijskega centra Bonifika in Centra športov na mivki ob Semedelski promenadi.

Poleg tega so od petka v uporabi tudi otroška igrišča in igrala na javnih površinah ter javne sanitarije, medtem ko kopališči Koper in Žusterna ostajata zaprti vsaj do začetka kopalne sezone 1. junija (Kopališče Koper) oziroma 15. junija (Kopališče Žusterna). Do takrat bo MOK pridobila navodila in usmeritve Nacionalnega inštituta za javno zdravje in odprtje kopališč prilagodila priporočenim ukrepom.