Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Spremenjeni roki javne razgrnitve in javnih obravnav osnutka OPN

Kategorija: Splošno, OPN, Urejanje prostora
Datum objave:

Mestna občina Koper je podaljšala čas javne razgrnitve dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta in dopolnjenega Okoljskega poročila. Gradivo bo po novem razgrnjeno do nedelje, 10. aprila, ki je tudi skrajni rok za oddajo pripomb in predlogov javnosti. Spremenjeni so tudi nekateri termini javnih obravnav.   

Javna razgrnitev gradiva dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta in dopolnjenega Okoljskega poročila z dodatkom za presojo sprejemljivosti vplivov izvedbe plana na varovana območja bo po novem trajala od 14. februarja do vključno 10. aprila. Gradivo je dostopno na spletni strani Mestne občine Koper, v veži upravne stavbe Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10 in v prostorih krajevnih skupnosti Mestne občine Koper.

Podaljšal se je tudi rok za oddajo pripomb in predlogov na razgrnjeno gradivo, ki poteče zadnji dan javne razgrnitve, v nedeljo, 10. aprila.

Spremenjeni so tudi termini nekaterih javnih obravnav, v okviru katerih bo občina dopolnjeni osnutek prostorskega akta predstavila javnosti. V krajevni skupnosti Zazid bodo predstavitvi osnutka namesto 9. marca prisluhnili 15. marca, v krajevnih skupnostih Boršt in Marezige (3. marca) ter Škofije (29. marca) pa se začetek obravnave premika na 18.30. Na kasnejši čas je predstavljena tudi javna obravnava za krajevne skupnosti Koper – center, Žusterna, Semedela, Za gradom in Olmo – Prisoje, ki bo 24. marca, ob 18. uri.

Vse javne obravnave bodo izpeljane ob upoštevanju veljavnih ukrepov Vlade Republike Slovenije za zajezitev širjenja okužb koronavirusa in v skladu s priporočili in usmeritvami Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Seznam javnih obravnav je objavljen tukaj.

Vse informacije, vezane na potek in trajanje javne razgrnitve, razgrnjeno gradivo ter razpored javnih obravnav po krajevnih skupnosti, dosegljive na spletni strani: https://www.koper.si/obcina/obcinski-prostorski-nacrt-mestne-obcine-koper/javna-razgrnitev/.

Javno naznanilo in njegove spremembe so objavljeni na https://www.koper.si/regulation/obcinski-prostorski-nacrt/.