Preglej vse novice

Spremenjen prometni režim zaradi sanacije Ljubljanske ceste

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v naslednjih dneh pristopila k sanaciji poškodb vozišča na delu Ljubljanske ceste. V času del bodo vsakodnevno veljale različne delne zapore prometa, prilagojen bo tudi mestni in primestni avtobusni promet.

Javno podjetje Marjetica Koper bo s podizvajalcem v naslednjih dneh izvajala sanacijo poškodovanega vozišča na Ljubljanski cesti, in sicer v krožišču med banko Intesa Sanpaolo in nogometnim stadionom ter na odseku od navedenega krožišča do krožišča pri vratih Muda. Dela bodo potekala fazno, kar pomeni, da bodo nekaj dni od 8. ure do zaključka dnevnih del veljale delne zapore prometa.

V četrtek, 15. februarja, bo veljala delna zapora prometa na zunanjem pasu krožišča pri stadionu iz smeri Ferrarske ulice do krožišča pri vratih Muda. Obvoz s Ferrarske ulice bo sicer možen po Vojkovem nabrežju.

V petek, 16. februarja, bo zaprt notranji pas v krožišču pri stadionu iz smeri Ferrarske ulice v smeri vožnje proti Cesti Zore Perello Godina.

Dela se bodo nadaljevala v ponedeljek, 19. februarja, ko bosta zaprta zunanji pas krožišča pri stadionu v smeri Ceste Zore Perello Godina in vozni pas iz smeri ob stadionu. Promet bo omogočen iz smeri Ceste Zore Perello Godina v smeri Ferrarske ulice, medtem ko bo onemogočen iz krožišča po Ljubljanski cesti ob stadionu.

V torek, 20. februarja, pa se bo začela tridnevna zapora prometa, ki bo veljala tudi v nočnem času. Zaprta bosta zunanji pas krožišča pri stadionu v smeri Ceste Zore Perello Godina in vozni pas iz smeri krožišča pri vratih Muda. Obvoz bo možen po Pristaniški ulici. V tem času ne bo možen dostop do avtobanke Intese Sanpaolo.

Zapore prometa bodo terjale tudi prilagoditve mestnega in primestnega avtobusnega prometa. V četrtek, 15. februarja, ne bo v uporabi avtobusno postajališče ob gradbišču Levji grad, med tridnevno zaporo, ki se bo začela v torek, 20. februarja, pa bo dostop onemogočen do avtobusnega postajališča pri banki. Avtobusi, ki so sicer ustavljali na postajališčih ob in nasproti banke, bodo prilagodili svojo traso, nanje bo možno vstopiti na avtobusnem postajališču pri tržnici.

Vse udeležence v prometu prosimo za dosledno upoštevanje prometne signalizacije in se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost.

Foto: MOK